Hygiënisch vulconcept voor Big Bags in clean rooms

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënisch vulconcept voor Big Bags in clean rooms

Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in het vullen van Big Bags voor bedrijven als Danone, Nestlé, Royal FrieslandCampina en PepsiCo. Binnen deze, en andere bedrijven in de foodsector bestaat steeds vaker de behoefte om Big Bags hygiënisch te vullen in clean rooms om daarmee de kwaliteit van het productieproces te controleren en de houdbaarheid van producten te verlengen. Dinnissen introduceert een nieuw concept waarmee Big Bags hygiënisch kunnen worden gevuld in deze situaties.

Het vullen van Big Bags in clean rooms begint bij het schoon hebben en houden van de clean room. De Big Bag vuloplossing van Dinnissen houdt daarom vuilgevoelige pallets buiten de clean room. Big Bags hangen gedurende het hele vulproces aan een speciaal geleidesysteem waardoor ze zo min mogelijk in contact komen met elke vorm van verontreiniging. Het vulsysteem waarbij de Big Bags hangen, maakt het goed reinigen van de clean room, snel en gemakkelijk. Als eerste stap in het Big Bag vulproces wordt de Big Bag met schone binnenzak stofvrij gekoppeld aan de vulkop. Dinnissen kan hierbij gebruik maken van haar decontaminatie-module die stof en vuil veilig afvoert tot het moment dat de vul- of losslurf is aangesloten. Vervolgens doet de speciale opblaasbare (infleatable seal) manchet haar werk. Ze sluit de aankoppeling van de vulslurf stofdicht af. Deze faciliteit houdt de cleanroom schoon en stofvrij. De Big Bag wordt daarna vacuüm gezogen en vormgeblazen met stikstof. Hierdoor ontstaat een schone zuurstofvrije (<1%) omgeving die de houdbaarheid van voedingsmiddelen verlengt. Het voorvormen van de Big Bag, eventueel ondersteunt door trillen, heeft als voordeel dat elke hoek perfect wordt gevuld. Het zorgt snel voor een vormvast en veilig resultaat.
Bij het extra hygiënisch doseren van Big Bags zijn snelheid, nauwkeurigheid en het voorkomen van uitstoot en naval belangrijk. Dinnissen zet daarvoor haar speciaal ontwikkelde oplossingen in. Zo kan ze snel grote hoeveelheden vanuit een weegbunker of juist direct doseren. Voor extra veiligheid en hygiëne kan het vulstation van een geïntegreerd (hoge capaciteit) zeefsysteem, metaaldetectie of monsterafname worden voorzien. Bij de productinname kan Dinnissen gebruik maken van doseerelementen, doseerkleppen, -schroeven, banden, kettingen, trilfeeders of doseersluizen. Voor een betrouwbare volume- en gewichtsmeting zet het bedrijf weegsystemen, hoogniveau melders en niveausensors in.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hygiënisch vulconcept voor Big Bags in clean rooms

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer