HydronPlus, compacte natafscheider voor lucht-recirculatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: HydronPlus, compacte natafscheider voor lucht-recirculatie

Keller Lufttechnik presenteerde voor het eerst zijn nieuwe en uitstekende HydronPlus.
Deze natfilter is reeds bekroond met de award voor milieutechniek in Baden-Württemberg. De afscheider is ideaal voor productieprocessen die brandbare, explosieve of kleverige stoffen produceren.
Het combineert de voordelen van een natafscheider met de hoge filtratiegraad van een droog proces. Hierdoor is het mogelijk de gefilterde lucht terug te blazen in het productiegebouw.
Bovendien is de ventilator frequentie gestuurd. Zowel de luchtrecuperatie als de frequentiesturing dragen bij tot de bijzondere energie-efficiëntie van de installatie.

Flexibiliteit staat centraal
Naast de overtuigende en energiezuinige filtertechnologie heeft de HydronPlus ook nog een veelzijdige en eenvoudige bediening. Zoals we ook bij de klanten zien, neemt de flexibiliteit in de productie toe.
Dat betekent voor de filter dat er naast de grote centrale installaties, steeds vaker kleiner afscheiders voor één of twee machines gevraagd worden. Met een capaciteit van 1.500 m³/u, is de HydronPlus natfilter een dergelijk apparaat. De installatie kan bijvoorbeeld eenvoudig verplaatst worden wanneer een verwerkingsstation van plaats zou veranderen .

De conclusie van deskundigen
Met de compacte natafscheiding van HydronPlus zijn we erin geslaagd om de voordelen van natte en droge scheiding te combineren en zo een duurzame technologie te ontwikkelen die de benchmark in de natte filtering herdefinieert. Het is het resultaat van jarenlange ervaring en consequente toepassing van nieuwe kennis en innovaties.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer