Huikeshoven HTA/RVS-weerstandskabel nu ook Atex zone 2

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Huikeshoven HTA/RVS-weerstandskabel nu ook Atex zone 2

Huikeshoven installeert en levert al jaren met succes de HTA/RVS seriële verwarmingskabel. Mede door vragen vanuit de markt heeft Huikeshoven deze nu ook ontwikkeld voor toepassing in Atex, zone 2. Deze verwarmingskabel is toepasbaar in de meest uiteenlopende situaties. De kabel is flexibel en heeft een enkelzijde aansluiting, wat deze kabel zeer geschikt maakt voor toepassing op leidingen, tanks en appendages. De kabel heeft een uitstekende vochtdichtheid en chemische bestendigheid.

De kabel is opgebouwd uit 2 weerstandsdraden en een nulleider, voorzien van 2 lagen isolatie en een RVS omvlechting. De HTA/RVS heeft verschillende aansluitmogelijkheden. De twee weerstandsaders kunnen zowel in serie als parallel worden aangesloten. Ook kan men 1 van de 2 weerstandsaders gebruiken. Door deze mogelijkheden kan er per type gevarieerd worden in verschillende weerstanden en aansluitspanningen.

De HTA/RVS is in verschillende weerstandswaarden en lengtes vanuit voorraad leverbaar. De kabel wordt door Huikeshoven zelf volledig geassembleerd, waardoor snelle klant specifieke levering mogelijk is.

Toepassing
– Tanks, leidingen en appendages
– Laboratorium opstellingen tot asfaltcentrale ’s
– Vorstvrij houden tot een procestemperatuur van 200°C

Voordelen
– Hoge temperatuur bestendigheid (tot 260°C)
– Vermogens tot 60W/m
– Flexibel, enkelzijdige aansluiting
– Uitstekende vochtbestendigheid
– Uiteenlopende aansluitspanningen mogelijk tot 500V
– Basis materialen op voorraad waardoor snelle levering
– Ook beschikbaar in Atex, zone 2 uitvoering

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer