Heros Sluiskil kiest voor spillage control

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Heros Sluiskil kiest voor spillage control

Heros in Sluiskil bouwt een nieuwe slakopwerking. In deze installatie wordt bijzonder veel aandacht gegeven aan het voorkomen van vervuiling bij de op- overstortpunten van de transportbanden.
Pieter Deurwaarder en John Bleijs hebben gedurende een langere periode testen uitgevoerd en uiteindelijk gekozen voor het concept van TBK spillage control bv uit Woudenberg.

Als bandschraper is gekozen voor Starclean®. Starclean® combineert een uitstekende reiniging met maximale veiligheid voor de transportband. De Starclean® bandschraper is eenvoudig en snel te onderhouden en heeft een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding.

Als afdichting is gekozen voor het SPILL-EX® afdichtingsysteem. SPILL-EX® is een kwalitatief zeer hoogwaardig en robuust afdichtingsysteem. Elk blok is eenvoudig en snel na te stellen. Het afdichtingrubber heeft een hardheid van 55o. Shore A +/-5o, is zeer elastisch en heeft een hoge standtijd. De speciale rubbersamenstelling van de afdichtingsblokken voorkomt insnijden van de band. De klembeugels verhinderen dat het blok door de band omhoog wordt gedrukt of door de materiaaldruk naar buiten wordt gedrukt

De opstortpunten van de grove fractie banden worden voorzien van FRIFLO impactbars. FRIFLO absorbeert de vrijkomende valenergie, ondersteunt de transportband en geleidt deze met een zeer lage wrijving. Hierdoor wordt de levensduur van de band verlengd en ontstaat in combinatie met SPILL-EX® een perfect afgedicht overstortpunt. De impactbar wordt op het ondersteunings-frame bevestigd met behulp van de meegeleverde vier aluminium klemplaten en standaard M16-bouten. Deze klemplaten hebben een veel groter klem-oppervlak dan de veelgebruikte T-bouten.

Door net als Heros te kiezen voor spillage control reduceert u uw kosten en verhoogt u de inzetbaarheid van uw installatie.

Geschreven door

Logo van:Heros Sluiskil kiest voor spillage control

Centrax

Om scheefloop bij transportbandinstallaties te voorkomen bestaat er een structurele oplossing: CenTrax. Het CenTrax multi stuurrol systeem corrigeert scheefloop van transportbanden, zowel in het bovenpart als in het onderpart. Met... Lees meer