Hernieuwde Master bandweger is service-vriendelijk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hernieuwde Master bandweger is service-vriendelijk

Nieuw is het model BS221DB van Master Engineering b.v. niet helemaal. Echter, de laatste twee jaar is het weegframe zodanig doorontwikkeld dat van hernieuwing gesproken mag worden. Het frame bestaat uit twee losse delen, die aan de buitenzijde van de langsliggers van de bandtransporteur gemonteerd worden. De montage is daardoor erg gemakkelijk, en bovendien is het weegframe bijzonder service vriendelijk door de goede bereikbaarheid. De meeste andere bandwegers worden tussen de onder- en bovenband gemonteerd, en zijn daardoor lang niet altijd goed bereikbaar in geval van service. Bovendien is het frame geschikt voor alle bandbreedtes tot 2500 mm breed. Een bandweger bestaat verder uit een snelheidsopnemer en een weegprocessor, die het loadcell en snelheidssignaal verwerkt tot een waarde uitgedrukt in kg/uur of ton/uur.
Master Engineering is specialist op het gebied van o.a. bandwegers en heeft een uitgebreid gamma van 10 modellen, die toegepast worden afhankelijk van de omstandigheden en gevraagde nauwkeurigheid (vanaf 0,25%), en een eventuele ijkwaardigheid.

Het leveringsprogramma bestaat verder uit de Master Doseerbanden, Schroefweegsystemen, Valplaat meetsystemen, Silo- en Bunkerwegingen, Batchwegers, Vochtmeetsystemen, Flow-no-Flow signalering, Metaaldetectie, Niveaumeetsystemen, Sick Maihak Volumemeetsystemen voor transportbanden en grote displays van WeTec volgens klanten specificatie.

Geschreven door

Logo van:Hernieuwde Master bandweger is service-vriendelijk

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer