Handige en vernieuwende features in SolidWorks 2010

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Handige en vernieuwende features in SolidWorks 2010

Zoals elk jaar werd ook dit jaar tijdens SolidWorksWorld ons een snelle blik in de toekomst van SolidWorks gegund. En als altijd barst SolidWorks 2010 weer van de handige en vernieuwende features. Voor de mensen die ook niet tot oktober 2009 kunnen wachten, geven wij u alvast een voorproefje.

Samenstellingen; op het gebied van samenstelling is er nu een nieuwe interface om mates te bekijken en aan te passen.

Plaatwerk; de belangrijkste verandering is dat nu ook multi body plaatwerkdelen ondersteund worden. Hierdoor kan ook erg gemakkelijk plaatwerk worden gecombineerd met de functies uit de weldment omgeving.

Maatvoering; het plaatsen van maten op een 2D werktekening wordt vele malen eenvoudiger. Ook de tabellen zijn veranderd, deze zijn nu voortaan wat betreft gedrag gelijk aan MS Excel, zo kun je bijvoorbeeld direct tekst typen als je een cel aanklikt.

Direct editing; om geïmporteerde data snel te kunnen wijzigen kunt u nu direct op de vlakken, SolidWorks zal bijvoorbeeld ook gatenpatronen herkennen en deze direct mee wijzigen indien gewenst. Ook al heeft het model geen features iedere bewerking zal wel een feature toevoegen wat u ervan verzekerd snel wijzigen ongedaan te kunnen maken of het model parametrisch aan te kunnen sturen.

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer