Grote brand bij Polem in Lemmer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Bij het bedrijf Polem op het industrieterrein in Lemmer woedt een zeer grote brand (vandaag, dinsdag 8 februari 2011). Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn opgeroepen om te assisteren. De rookwolken boven het industrieterrein waren tot kilometers verderop te zien.

De politie heeft het gebied rond het industrieterrein afgezet. De brandweer doet metingen om te kijken of er giftige stoffen zijn vrijgekomen.

De schade aan het bedrijf zou groot zijn.

De brand is omstreeks 16.15 uur brand ontstaan. Rond 21.30 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

Er is een rookwolk ontstaan die in Zuid-Zuidwestelijke richting over de gemeente is getrokken.

Bij de brand is naast meubilair en kantoorartikelen, vooral polyester verbrand. Polyester veroorzaakt een grote rookontwikkeling. Hierdoor kunnen mensen polyester ‘geproefd en geroken’ hebben. Het feit dat deze stof bij de brand betrokken was, maakt het inademen van rook niet extra gevaarlijk. Het inademen van rook kan tijdelijke irritatie veroorzaken.

Er is enige tijd onduidelijkheid geweest of bij de brand ook styreen vrijgekomen was. De vaten met deze stof bleken echter niet bij de brand betrokken te zijn.

Over Polem
Polem produceert GVK (Glasvezel Versterkte Kunststof) silo`s en tanks tot 500 m3 inhoud voor bulkopslag. Voordelen zijn: zeer glad voor optimaal uitlopen, weinig kondens, voldoen aan ATEX, levensmiddelengeschikt en chemicalienbestendig. Voor levensmiddelen, pharma, chemie, milieu, bouw, feed, granulaten enz.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark