Grootste silo ooit getransporteerd over Brugse wateren

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Grootste silo ooit getransporteerd over Brugse wateren

Vandaag om 6u begon een gigantische operatie om een silo van 22 ton te transporteren. De silo is 15 meter lang en heeft een diameter van 5.5 meter. Motogroup stond in voor het ontwerp en realisatie voor NHM in Oostende. De silo dient voor de opslag van keien en is het laatste nog te installeren deel van een grote zeefinstallatie.

Het transporteren van de silo is een huzarenstuk. Er zullen 2 kranen van 140 ton nodig zijn om de silo op het binnenschip te leggen. Daarna zal de silo met een binnenschip vanuit Brugge naar de NHM-vestiging in Oostende worden overgebracht. Dit alles zal gebeuren over de binnenwateren van West-Vlaanderen. We verwachten dat het schip vandaag rond 15u zal toekomen in Oostende en vrijdagochtend is het lossen van de silo voorzien en start de montage door Motogroup.

NHM is gespecialiseerd in de ontginning en handel van granulaten te land en ter zee en is aanwezig in Frankrijk, België, Nederland, Denemarken en Noorwegen. Zij bieden een groot gamma producten aan: zeezand, rivierzand, gerecycleerd zand, graniet, kalksteen, zandsteen…

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer