Grootste Peiner grijper ooit is operationeel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Grootste Peiner grijper ooit is operationeel

De grootste Peiner grijper heeft een volume van 54 m³, open diameter van 10 meter, hoogte van 9.5 meter en een eigen gewicht van 26 ton. De grijper werd gebouwd op de hoofdsite van SMAG Maschinenbau in Salzgitter Duitsland.

De poliepgrijper lijkt wel op een grote stalen Octopus. Deze kolossale grijper werd in Indonesie gemonteerd en verscheept naar Bintan in Indonesië. Daar werd hij door de montage ploeg van SMAG in minder dan 6 weken opnieuw gemonteerd en aan een kabelkraan bevestigd. De poliepgrijper zal om veiligheidsredenen geschilderd worden in een opvallende rode kleur endit om de grijper zichtbaarder te maken in sommige zware mistige perioden van het jaar, waarbij de zichtbaarheid belemmerd wordt tot minder dan 1 meter.
Eenmaal na oplevering begon zijn taak om “Wood chips” te verladen van duwbakken (3 Ton) naar Panamax schepen van 68 Ton.
Dit past allemaal in een nieuw ecologisch project. Vroeger werd in de bossen het rest hout na de kap gewoon achter gelaten. Maar door de stijgende vraag naar Wood Chips bleek het zeer interessant omook dit materiaal aan te wenden als een milieuvriendelijker brandstof.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer