Grof/Fijndoseerschroeven voor dextrose afzaklijn

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Grof/Fijndoseerschroeven voor dextrose afzaklijn

Voor Behn + Bates uit het Duitse Münster heeft Van Beek twee grof/fijndoseerschroeven geëngineerd en geproduceerd waarmee met hoge snelheid en nauwkeurigheid zakken met dextrose afgevuld worden.

Voor de snelle grofdosering draaien zowel de grote schroef als de kleine schroef. Bij benadering van het gewenste gewicht stopt de grote schroef. De uitloopklep wordt gesloten. De fijndoseerschroef vult vervolgens de zak nauwkeurig af totdat de weegschaal aangeeft dat het gewenste gewicht in de zak exact is bereikt. Vervolgens wordt ook de uitloopklep van de fijndosering gesloten.

Behn + Bates is één van de meest toonaangevende fabrikanten ter wereld op het gebied van zakkenvulinstallaties, in het bijzonder voor de veevoeder- en levensmiddelenindustrie. Voor de doseerschroeven vereiste Behn + Bates dan ook een zeer hoog afwerkingsniveau. Alle product beroerende delen van het fijndoseersysteem, inclusief product beroerend laswerk, hebben een Ra waarde < 0.8 µm.

Afgelopen november werden deze grof/fijndoseerschroeven op de beurs Solids in Rotterdam door Van Beek tentoongesteld, begin januari 2010 is de installatie via Behn + Bates operationeel in gebruik genomen.

Geschreven door

Logo van:Grof/Fijndoseerschroeven voor dextrose afzaklijn

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer