Groep Narviflex in het Noorden van Nederland

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Groep Narviflex in het Noorden van Nederland

De groep Narviflex heeft zojuist haar vestiging in Drachten, in het Noorden van Nederland geopend.

Deze vestiging zal instaan voor de verkoop, de stockage en de service van de producten van de Narviflex-Groep :

* Transportbanden
* Componenten
* Industriële Plastics
* Aandrijfcomponenten

De vestiging in Drachten heeft als doel om korter bij de klanten te staan, want de groep Narviflex ontwikkelt steeds meer eigen producten, die een goed (en dikwijls beter) alternatief vormen op de producten en diensten die de klant nu gebruikt, denk hierbij aan :

* De eigen RotaBelting.eu rubber transportbanden fabriek, met ontwikkeling en test-faciliteiten in de Benelux

* De lijn Warm Gevulcaniseerde meenemers voor op rubber banden. De huidige productielijn, wordt in de loop van de maand maart, uitgebreid met een zelf-ontwikkelde automatische productielijn. Dit is nodig, omdat de vraag naar deze producten zo groot is.

* De lijn Modulaire Schakelbanden, ”Narvilink” : erg robuuste schakelbanden vanuit Europese productie, tegen zeer interessante prijzen

* Het gamma ”Narvistar”, dit is EU-voedingsgekeurde PU, in de kleuren transparant, wit en blauw, waaruit stroken en manchetten/moffen gemaakt worden.

* De nieuwe lijn Kunststof Poly-Urethaan transportbanden, UWR, waarbij PU transportbanden aangeboden worden, uiteraard EU voedingsgekeurd, in de kleuren Wit, Blauw en Groen en die speciaal gericht is op machinebouwers, die grotere hoeveelheden gebruiken.

* Narviplastx stockeert een volledige lijn platen en staven in HMPE 1000, in donkerblauwe kleur, uiteraard EU voedingsgekeurd. De klant en machinebouwer, kan deze lijn verkrijgen, als complete staven en platen, maar ook gezaagd of als bewerkte stukken.

* De Narviflex-zuster, Rindus, is de verdeler van System Plast, met een zéér uitgebreid gamma modulaire banden, transportkettingen, geleidingen, machine-componenten, etc.

* Op dit moment wordt een nieuwe pers gebouwd in de fabriek in Geel (B), waarbij rubber banden tot bandbreedte 3.000 mm kunnen gevulcaniseerd worden, evenals warme lengtelassen in rubber banden. Deze pers is door de research-afdeling van Narviflex zelf ontwikkeld en is uniek door haar zwevende bovenbouw, waardoor er geen beperkingen meer zijn in lengte, enkel de maximale breedte van 3.000 mm, is nog bepalend. De unieke pers zal ook chevron-banden tot breedte 3.000 mm kunnen maken, evenals rubber/staal platen, warm gevulcaniseerd.

De monteurs van Narviflex Drachten worden geassisteerd voor speciale projecten door de monteurs van de vestiging in Venlo, of door de fabrieksmonteurs van Narviflex Geel en Gent, denk hierbij aan het lassen van kunststof banden ter plaatse tot breedte 3.400 mm en het lassen van rubber transportbanden ter plaatse tot breedte 3.000 mm.
Narviflex kan ook de zwaarste rubber staalkabel-banden lassen.

Geschreven door

Narviflex Belting nv

Narviflex is het grootste transportbanden servicebedrijf in de Benelux. Wij zijn gespecialiseerd in Kunststof en Rubber Transportbanden, evenals alle Componenten voor Interne transportbandinstallaties. De afdeling COPS , maakt eveneens deel... Lees meer