Goudsmit als eerste magneetleverancier lid van ehedg

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Goudsmit als eerste magneetleverancier lid van ehedg

Goudsmit Magnetics is sinds kort lid van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Als eerste magneetleverancier in deze groep. De EHEDG is een consortium van installatieleveranciers, bedrijven uit de levensmiddelenindustrie, onderzoekslaboratoria en nationale volksgezondheidsinstanties, dat werd opgericht ter promotie van de hygiëne in het productie- en verpakkingsproces van levensmiddelen.

Het bedrijf zal een nieuwe reeks magneetsystemen op de markt brengen die voldoet aan alle EHEDG-normen. Tijdens de vakbeurs “CFIA” in Rennes (Hal 5 – D28/E31) toont Goudsmit haar nieuwste ontwikkeling op dit gebied. Het betreft een snelreinigende clean flow magneet die een magnetisch veld van 10.700 Gauss op de staven genereert. Het magneetsysteem verwijdert alle ijzerdeeltjes en zwakmagnetische deeltjes uit poedervormige producten (zoals melkpoeder, suiker en bloem). Door toepassing van een nieuwe generatie Neoflux® magneten kunnen ook zwakmagnetische deeltjes zoals RVS 304 worden aangetrokken. Omdat het rooster van dit nieuwe type clean flow magneet met behulp van een rail uit de installatie wordt getrokken, kan de magneet vlot en veilig door de operatoren worden bediend (CE-norm). De behuizing is gemaakt van RVS 304. De volledige machine is glad afgewerkt (Ra≤0.8ų) en daarom HACCP/EHEDG-conform.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer