Glucose toevoegen in continu proces

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Glucose toevoegen in continu proces

Voor één van de meest moderne suikerfabrieken in Roemenië heeft Van Beek een turn-key bigbag losstation ontworpen en geproduceerd welke tevens regeltechnisch glucose toevoegt aan de suikerstroom.

Proces
De installatie bestaat uit twee opstellingen waarbij de bigbag wordt opgetakeld en stofvrij gekoppeld aan de invoerbak van een hoogvuller. De suiker wordt vanuit bigbags in de hoogvuller gelost en door middel van een schroef in de hoogvuller opgevoerd naar een suikeroplostank. Eén van de twee hoogvullers is uitgevoerd met een extra inloop. Via deze toevoer voegt een doseerschroef in de gewenste verhouding glucose toe aan de hoofdstroom.

Deze glucosedoseerder is eveneens een ontwerp van Van Beek en wordt gevoed door een derde opvoersysteem. De doseerder is voorzien van een stortkabinet met een capaciteit van 25kg/uur. De onderkant van de bigbag opstelling bestaat uit een bewegend frame dat de bigbag te masseert en zo de productflow bevordert.

Turn-key bigbag losinstallatie
De complete bigbag losinstallatie is turn-key door Van Beek opgeleverd, inclusief het schakeltechnische geheel. De installatie bestaat onder andere uit twee big bag losstations, twee hoogvullers, een opvoerschroef en een doseerschroef. Van Beek ontzorgt, de medewerkers van de suikerfabriek in Roemenië hoefden alleen nog de stekker in het stopcontact te steken en de luchtafzuiging op het stortkabinet aan te sluiten.

Geschreven door

Logo van:Glucose toevoegen in continu proces

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer