Gevarieerd aanbod Cadmes Evenement: Engineering Intelligence

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gevarieerd aanbod Cadmes Evenement: Engineering Intelligence

Cadmes organiseert haar jaarlijkse SolidWorks-evenement op 1 november 2011 in Utrecht. Onder de veelzeggende titel ‘Engineering Intelligence’ toont Cadmes uiteenlopende intelligente en solide toepassingen voor engineering. Ook worden alle ins en outs van de nieuwste versie SolidWorks belicht. Na het plenaire gedeelte ’s ochtends bestaat het middagprogramma uit een aantal interactieve subsessies. Er is gekozen voor deze opzet om de bezoeker een uitgebreid en gevarieerd programma te kunnen bieden. Hoewel kennisoverdracht centraal staat, is de mogelijkheid om op een informele manier met collega’s (engineers, managers en directie) uit de branche in contact te komen minstens zo belangrijk.

Duurzaamheid: lust of last?
Marcel Schumacher, CEO van Advanced Mechanichal Engineers, laat tijdens zijn subsessie zien dat er voor industriële bedrijven kansen te over zijn om meer met duurzame ontwikkeling te doen. Is duurzaamheid een lust of vooral een last? SolidWorks Sustainability kan helpen met duurzaam ontwikkelen. Men denkt vaak dat aan duurzaamheid een hoog kostenplaatje hangt. Die hogere kosten van een ‘groen’ alternatief voor een bestaand product moeten uitgelegd worden aan de klant. Een meerderheid van de industriële bedrijven wil wel naar duurzame opties kijken, maar heeft vaak geen idee waar te beginnen. Marcel Schumacher laat zien hoe u kunt beginnen en wat u kunt doen.

Efficiënter met 3D-webondersteuning
Theo Post, R&D Manager bij Resato High Pressure Technology, laat tijdens zijn subsessie zien hoe zijn bedrijf 3DVIA Composer inzet om handleidingen, presentaties en instructiefilmpjes te maken voor klanten. Post realiseert zich dat dit in de toekomst nog veel verder gaat: “Ons doel is om binnen afzienbare tijd een belangrijk deel van onze verkoop en ondersteuning direct via het web te laten lopen. Dat kan met 3DVIA Composer. Klanten zoeken een onderdeel en kijken of het onderdeel in hun eigen ontwerp past door ons 3D-ontwerp te gebruiken. Op basis van wat zij aanklikken ontstaat meteen een boodschappenlijst die in het winkelwagentje geplaatst wordt. En dat alles zonder dat er een verkoper of helpdeskmedewerker aan te pas komt. Veel efficiënter dus en een veel betere schakel naar de buitenwereld. Ik laat tijdens mijn presentatie zien hoe wij dit aanpakken.” Wilt u meer weten over de ontwikkelingen bij Resato? Bezoek dan de subsessie op 1 november.

Via de website kunt u zich inschrijven. Inschrijving is gratis bij voorregistratie.

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer