Geïntegreerde CAM-oplossing binnen SolidWorks

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geïntegreerde CAM-oplossing binnen SolidWorks

Cadmes is de enige reseller van SolidWorks voor de Benelux die sinds kort ook CAMWorks mag leveren. CAMWorks is het best geïntegreerde CAM-systeem binnen SolidWorks: het is door dezelfde producent van DFMPro en eDrawings gemaakt. SolidWorks komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar geïntegreerde CAD/ CAM-oplossingen.

CAMWorks is een gecertificeerd Goldpartner van SolidWorks: het is de eerste volledig geïntegreerde CAM-oplossing die ontworpen is om in SolidWorks te werken. De grote kracht van CAMWorks is dat de programmeur op een uiterst gebruiksvriendelijke en efficiënte wijze een NC-programma kan genereren voor zijn CNC-machine. Het kan gebruikt worden voor het aansturen van CNC-gestuurde freesmachines, draaibanken, draai-/ freescombi’s en draadvonkmachines.
Als basisfunctionaliteit is CAMWorks uitgerust met Automatic Feature Recognition en Knowledge Based Machining.

SolidWorks-gebruiker R. van der Waal van Van der Waal Machinery geeft meerdere redenen waarom hij gekozen heeft voor deze oplossing: “Voor zowel gecompliceerd- als seriewerk, zie ik toekomst in CAM in plaats van programmeren aan de machine. We hebben meerdere CAM-systemen bekeken en kregen bij Cadmes en CAMWorks een goed gevoel. We groeien, dus willen graag investeren in tekenen en programmeren.

Cadmes is leverancier van CAD/ CAM/ CAE en PDM-software en dienstverlener op het gebied van design, engineering, training, werkvoorbereiding en productie in de metaal- en kunststofindustrie.

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer