Geen overdosering van (dure) additieven/masterbatch

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
60 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geen overdosering van (dure) additieven/masterbatch

Kotraco introduceert de DPK: een gravimetrisch inkleurapparaat van Moretto voor het bijzonder nauwkeurig gravimetrisch doseren van additieven, zoals masterbatch (MB). Deze doseerunit is een compacte loss in weight doseereenheid en is geschikt voor intermitterende of continue dosering.

Het gepatenteerde weegsysteem (loadcell technologie) zorgt voor een minimale gevoeligheid van machinebewegingen. De DPK heeft daardoor een doseernauwkeurigheid tot ± 0,03%. De doseerunit kent zelfkalibratie, waardoor de precisie – ook bij lage doseringen – gewaarborgd blijft.

De MB-trechter is uitgevoerd in transparant acrylmateriaal zodat de operator van afstand eenvoudig het gebruikte additief en de status van de unit kan zien.

De besturing van de DPK doseerunit heeft een intuïtieve bediening en is bijzonder eenvoudig te programmeren. Voor spuitgieten volstaat het invoeren van het shotgewicht en het gewenste percentage MB dat vervolgens voor ieder shot nauwkeurig wordt afgewogen en gedoseerd.

De DPK gravimetrische doseerunit is te zien op de stand van Kotraco tijdens Kunststoffen 2018, die op 26 & 27 september a.s.in Koningshof, Veldhoven wordt georganiseerd. U vindt Kotraco op stand 142 in de Genderhal.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer