Functional food produceren met de Pegasus Vacuüm Coater

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Functional food produceren met de Pegasus Vacuüm Coater

Met de Pegasus® Vacuum Coater creëren producenten in de foodsector een vacuümomgeving in hun productieproces. Ze kunnen daarmee poeders en vloeistoffen toevoegen aan poreuze producten, producten drogen en ze eventueel omhullen met een coating. Door haar multiflexibele opzet biedt de Pegasus® Vacuüm Coater fabrikanten de kans om nu én in de toekomst een uitgebreid assortiment aan voedingsmiddelen te produceren.

De Pegasus® Vacuüm Coater is ontwikkeld voor het toevoegen van essentiële stoffen zoals natuurlijke aroma’s, vitamines, enzymen, pre- en probiotica op korrels en geëxtrudeerde producten. Met de Pegasus® Vacuüm Coater kan op elke korrel exact de juiste hoeveelheid poeder of vloeistof worden aangebracht, om die vervolgens tot diep in de korrel te zuigen. Charges van zowel vaste als vloeistoffen worden zo snel en uiterst homogeen vermengd. Het is daarbij ook mogelijk om snel, meerdere laagjes op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen en om te variëren met het vacuüm proces. Door het in- of uitschakelen van het vacuüm kunnen vloeistoffen meer of minder diep in de korrel worden aangebracht. Functionele werkstoffen kunnen in de Vacuüm Coater na het verhittingsproces worden aangebracht. Zo blijft de werking van hittegevoelige werkstoffen behouden. Met de Pegasus Vacuüm Coater kan ook een conserverende, beschermende of decoratieve coating rond poeders en korrels worden aangebracht. Hierbij speelt het vacuümproces een belangrijke rol.

De Pegasus® Vacuüm Coater kan aanzienlijk grotere hoeveelheden vloeistoffen zoals siropen, oliën of aroma’s toevoegen aan poeders, korrels en granulaten dan traditionele productiemethoden. De Vacuüm Coater kan daardoor worden ingezet om extra voedingswaarden toe te voegen aan cereals, sportvoeding en dieetproducten. De vacuüm coater is flexibel van opzet. Door het uitgekiende besturingprogramma, kunnen producenten gemakkelijk variëren met de vacuümtoepassing en de injectie van poeders en vloeistoffen. Dat maakt de vacuüm coater geschikt om, binnen één productielijn, uiteenlopende producten te produceren en daarbij snel en gemakkelijk over te schakelen naar een ander recept. Óók als het gaat om kleine hoeveelheden.
Tijdens Anuga, laat Dinnissen ook de vernieuwde droogfunctie in de Pegasus® Vacuüm Coater zien. Bij lage temperaturen kan in de Pegasus® Vacuüm Coater, vocht worden onttrokken aan producten terwijl de smaak, kleur en de functionele werking van stoffen zoals vitaminen en enzymen worden behouden.

Geschreven door

Logo van:Functional food produceren met de Pegasus Vacuüm Coater

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer