FlowJam detecteert verstoppingen in pijpleidingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FlowJam detecteert verstoppingen in pijpleidingen

Voor het detecteren van flow in leidingwerk heeft Envea de FlowJam ontwikkeld welke te verkrijgen is in 4 verschillende modellen, ieder voor zijn eigen toepassingen. Het systeem werkt contactloos door gebruik te maken van microgolven, waarbij materiaalbeweging gedetecteerd wordt door middel van het Doppler-effect. In dit artikel bespreken we in het kort 3 korte installaties waar één of meerdere FlowJam-sensoren zijn ingezet.

De FlowJam is een zeer betrouwbaar apparaat doordat de microgolven door het materiaal heen gaan. Hierdoor wordt het systeem niet onbetrouwbaar door eventuele aanhechting in het leidingwerk. De sensor steekt niet in de leiding waardoor de flow niet wordt belemmerd. De FlowJam kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Zelfs in moeilijke omstandigheden zoals hoge temperaturen of druk kan de FlowJam gebruikt worden door middel van een procesadapter. De sensor kan zelf temperaturen doorstaan van maximaal 80 °C en druk van maximaal 1 bar. De procesadapter kan temperaturen doorstaan van maximaal 220 °C en druk van maximaal 20 bar.

Lees verder op onze website door aan de rechterkant van deze pagina op ’Lees verder’ te klikken.

Lees verder »icon.arrow--dark

Geschreven door

Istec International BV

Istec International is al bijna 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek en levert een breed scala aan oplossingen van gerenommeerde merken als Jaquet, Meggitt, Fuji, Mutec, Fischer,... Lees meer