Flexicon introduceert mobiel big-bag vulsysteem met metaaldetectie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Flexicon introduceert mobiel big-bag vulsysteem met metaaldetectie

Flexicon heeft een nieuw mobiele big bag lossysteem ontwikkeld met een geïntrigeerd metaaldetectiesysteem en een kantelbare transporteur voor het stofvrij vullen op meerdere locaties.
Dit systeem detecteert metalen deeltjes tijdens het laden van de big bag. De metalen deeltjes worden gescheiden en vallen via een valpijp uit het systeem.

Dit big bag vulsysteem heeft een in hoogte verstelbare vulkop om te kunnen voorzien in alle gangbare big bag formaten; opblaasbaar manchet om de vulslurf stofdicht af te sluiten; een blower om de big bag voor te blazen; drukdozen voor het vullen op gewicht; ventilatieaansluiting voor het opvangen van stof dat ontstaat tijdens het lossen; pneumatisch beweegbare bevestigingshaken voor de big bag; automatische trilbodem om de capaciteit van de big bag te verhogen en voor het stabiliseren van de big bag voor opslag of transport.

Het big bag vulsysteem is vervaardigd van roestvast staal 316, afgewerkt volgens sanitaire normen. Ook is het mogelijk het complete systeem te laten vervoeren d.m.v. een heftruck.

De kantelbare flexibele schroef transporteur kan gemakkelijk worden verplaatst door nauwe doorgangen en bochten. Als de transporteur en ondersteuningsarm naar beneden gekanteld zijn past de installatie door een deur gang. Bij gekantelde toestand is de horizontale stand van de transporteur eenvoudig toegankelijk voor inspectie en/of onderhoud.

De ontvangsthopper is uitgevoerd met een ontstoffingsinstallatie met ingebouwde cartridge filters die voorzien zijn van luchtpulsen die het stof van de filters afblaast en zo terug valt in de hopper.
De operator plaatst een lege big bag en drukt op “start”, de big bag wordt gevuld. De transporteur draait op volle snelheid en verminderd als het gewenste gewicht bijna bereikt is.
Als het gewicht bereikt is stopt de transporteur automatisch en de pneumatische beweegbare bevestigingshaken zakken naar beneden zodat de lussen van de big bag loskomen en de big bag gepakt kan worden.

Geschreven door

Logo van:Flexicon introduceert mobiel big-bag vulsysteem met metaaldetectie

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer