Flexicon big-bag vullijn voorzien van automatische pallettoevoer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Flexicon big-bag vullijn voorzien van automatische pallettoevoer

De nieuwe Big Bag semi-automatische vullijn van Flexicon is voorzien van een automatisch pallet-toevoer systeem, vult automatisch de Big Bag en zet de gevulde Big Bag’s naast elkaar klaar op een rollenbaan om door een heftruck verder afgetransporteerd te worden.

De automatische pallet toevoer inrichting, met een opslag capaciteit van 15 pallets, is voorzien van een aangedreven rollenbaan die telkens de onderste pallet van de stapel haalt en deze positioneert onder de Big Bag.

De operator bevestigd een lege Big Bag aan de 4 bevestigingshaken, sluit de Big Bag vulslurf aan op de opblaasbare kraag-balg van het vulstation.

Daarna drukt de operator op de vul-startknop die de Big Bag vult in 7 stappen:
1.)De Big Bag wordt gevuld
2.)De vulsnelheid wordt verlaagd als het gewenste gewicht bijna is bereikt.
3.)Het product toevoer transportsysteem wordt gestopt als het gewenst gewicht is bereikt.
4.)Vibratie van de pallet zodat het product inklinkt en stabiliseert de Big Bag.
5.)Ontlucht de opblaasbare kraag-balg..
6.)Ontkoppelt de 4 bevestigingslussen. Van de Big-Bag.
7.)De Big Bag rolt automatisch verder over de rollenbaan, naar zijn parkeerpositie.

Het vulpunt-frame is voorzien van een elektromotor om de hoogte te verstellen zodat alle bruikbare maten van Big Bag’s toegepast kunnen worden. De toevoerbuis naar het vulpunt van de Big-Bag is voorzien van een tubelure voor verdere aansluiting op een filter-stofafscheidinginstallatie om de ontwijkende lucht/stof uit de Big-bag op te vangen. Ook is het vulpunt voorzien van een ventilator om de lege Big-Bag vooraf op te blazen om deze voor te vormen.
Een optionele Swing-Down vulpunt maakt het bevestigen van een Big Bag nog eenvoudiger. De Swing-Down kantelt en is in hoogte verstelbaar om zo nog makkelijker een nieuwe Big Bag te plaatsen. De operator hoeft voor het bevestigen van de lussen van de Big-Bag aan de ophanghaken van het Big-Big vulsysteem niet meer van zijn plaats te komen. Hierdoor kan een capaciteit tot ca. 25 big-bag vullingen per uur gehaald worden.

Alle systeem componenten zijn beschikbaar in de volgende afwerkingen: industrieel, voedsel, zuivel en farmaceutisch.

Geschreven door

Logo van:Flexicon big-bag vullijn voorzien van automatische pallettoevoer

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer