Fail-safe wegsensor in afgegoten kunststof behuizing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fail-safe wegsensor in afgegoten kunststof behuizing

Voor korte meetafstanden tussen 50 mm en 200 mm heeft Turck de eerste miniatuur lineaire verplaatsingsensor LI-Q17 ontwikkeld, die de voordelen van vorige oplossingen combineert en tegelijkertijd de nadelen uitschakelt.

De LI-Q17 werkt volgens het resonator meetprincipe, waarbij de positiedetectie niet via een magnetische sensor gebeurt, maar inductief via een oscillerend systeem uit condensatoren en spoelen.

Als enige sensor van zijn soort kan de LI-Q17 ook daar worden gebruikt waar vreemde magnetische velden – door grote motoren of lasapparatuur – de functie van magnetische sensoren in grote mate kunnen beïnvloeden. De robuuste LI-Q17 in afgegoten kunststof behuizing wordt in vier bouwgroottes aangeboden met meetbereiken van 50 mm, 100 mm, 150 mm und 200 mm voor temperatuurbereiken van -40ºC tot +70°C.

De eerste modellen hebben een analoge uitgang (0-10 V, 4-20 mA, 0,5-4,5 V). Ondanks zijn compacte formaat heeft de serie sensoren korte blinde zones van 10 mm op de terminal zijde en 22 mm aan de kop. De verbinding wordt via een pigtail met 300 mm kabel en M12-connector of met twee meter open aansluitkabel.

De gebruiker kan de LI-Q17 dankzij het uitgekiende montageconcept met de meegeleverde standaard accessoires snel en eenvoudig installeren en in bedrijf nemen – in alle inbouwsituaties. Stevige metalen clips, die eenvoudig in de behuizing zijn vastgeklikt, zorgen voor een verticale of horizontale montage. De elektronische module in de sensor is draaibaar gemonteerd en kan daardoor precies zo worden gepositioneerd, zoals de installatiesituatie eist. Speciale meetbereiken kunnen ter plekke exact volgens de eis worden geprogrammeerd.

Geschreven door

Logo van:Fail-safe wegsensor in afgegoten kunststof behuizing

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer