Explosieveilige motoren 4KTC serie van BARTEC

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Explosieveilige motoren 4KTC serie van BARTEC

De ATEX gecertificeerde 4KTC motoren van BARTEC vinden hun toepassing in onder andere de olie- en gasindustrie, farmacie, mijnbouw en overige gas- en stofexplosiegevaarlijke omgevingen.

Vanwege de beschermingswijze Ex d (drukvast) of Ex de (drukvast met verhoogd veilige aansluitbehuizing) zijn de 4KTC motoren toepasbaar in zone 1 en 2 in de zwaarste gasgroep IIC met temperatuurklasse T4-T6 en zone 21 en 22 in stofexplosiegevaarlijke omgevingen met T135°C.

De motoren, welke geschikt zijn voor gebruik in combinatie met frequentieomvormers, zijn standaard leverbaar met een vermogen van 0,37 tot en met 250 kW in de bouwgrootten 71 tot en met 315 en in een 2-, 4-, 6- en 8-polige alsmede 4/2, 6/4, 8/4 en 8/6 uitvoering. Speciale uitvoeringen op klantspecificatie zijn mogelijk.

Door onze tientallen jaren ervaring in explosieveilige motoren en niet te vergeten de vele honderden diverse goedkeuringen in overeenstemming met de klantenwens en met de nationale en internationale normen zijn wij een flexibele en klantgerichte leverancier voor motoren in de explosiegevaarlijke omgeving.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer