Essent sluit zich aan bij onderzoek naar `biobased economy`

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Essent sluit zich aan bij BE-Basic om mee te werken aan de ontwikkeling van groene technologieën om te komen tot een zogenaamde ‘biobased economy’. BE-Basic is een internationaal publiek-privaat samenwerkingsverband dat is opgericht door de TU Delft.

De omschakeling naar een biobased economy is belangrijk om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. In deze ‘economie’ wordt biomassa de brandstof voor het opwekken van energie. Én de grondstof voor het maken van chemicaliën en andere producten, zoals kunststoffen, medicijnen en bouwmaterialen. Binnen BE-Basic gaat Essent zich inzetten voor ontwikkeling van en onderzoek naar duurzame biomassa als brandstof voor het opwekken van groene energie.

Meer dan 20 jaar ervaring met biomassa
‘We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van groene energie met biomassa en deden ook al onderzoek naar het gebruik van nieuwe soorten biomassa, zoals plantenresten, landbouwafval of gft-afval’, zegt Peter-Paul Schouwenberg, Projectmanager Biobased Economy van Essent. ‘Om op grote schaal over te schakelen op deze soorten biomassa moet de beschikbaarheid en bereikbaarheid ervan goed in kaart gebracht worden. Daar gaan wij ons binnen BE-Basic voor inzetten, net als voor de totstandkoming van bijbehorende certificering die breed gedragen wordt. We maken hierbij graag gebruik van de topkennis die BE-Basic in huis heeft.’

Lees meericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark