Eriks neemt Flexible Hose Supplies (FHS) over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

In navolging van de overname van WYKO Holdings Ltd. in november 2006 en in lijn met de ERIKS-strategie om een sterke marktpositie te verwerven voor haar kernactiviteiten in alle regio’s waar de groep actief is, hebben wij overeenstemming bereikt over de acquisitie van Flexible Hose Supplies (FHS) in het Verenigd Koninkrijk.

ERIKS group nv heeft het gehele aandelenkapitaal verworven in G & C Shaw Holdings Ltd., statutair gevestigd in Toddington, Verenigd Koninkrijk. G & C Shaw Holdings Ltd. houdt alle aandelen in drie werkmaatschappijen van FHS met vestigingen in Slough, Bolton and Northampton.

De activiteiten van FHS bestaan uit de marketing, verkoop en veredeling van producten en diensten op het gebied van industriële slangen. Met in totaal 45 medewerkers in de hoofdvestiging in Slough en de vestigingen in Bolton en Northampton realiseert FHS een jaarlijkse omzet van GBP 5.1 miljoen. De MRO-activiteiten zijn vooral gericht op de sectoren voeding, farmacie en petrochemie. In de OEM-markt bedient FHS veel high-tech apparatenbouwers op het gebied van (brand)beveiliging en gezondheidszorg.

Met de overname van FHS voegt de cluster ERIKS UK een nieuwe kernactiviteit toe aan de bestaande kernactiviteiten aandrijftechniek, afdichtingstechniek en reparatie en monitoring van elektromechanische componenten en installaties. FHS zal de basis zijn voor de verdere ontwikkeling van een gespecialiseerd slangenbedrijf binnen de cluster ERIKS UK.

Geschreven door

Logo van:Eriks neemt Flexible Hose Supplies (FHS) over

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer