ERIKS neemt Elastomer Research Testing B.V. over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ERIKS neemt Elastomer Research Testing B.V. over

ERIKS heeft op 30 augustus 2012 via haar groepsmaatschappij ERIKS bv in Alkmaar Elastomer Research Testing B.V. in Deventer (ERT) overgenomen.

ERT is een onafhankelijk, ISO 17025 geaccrediteerd onderzoek- en testlaboratorium voor rubber. Haar klantenkring bestaat uit fabrikanten en eindgebruikers van rubber producten, alsook uit producenten en leveranciers van grondstoffen, gebruikt bij de productie van rubber producten. Met een team van acht medewerkers, realiseert ERT een omzet van ruim € 1 miljoen. Voor uitgebreide informatie over ERT, verwijzen wij naar de website van ERT, zie externe link.

ERIKS, opgericht in 1940, is een toonaangevende internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. Het huidige assortiment, inclusief de daarin opgenomen technische en logistieke dienstverlening, is verdeeld in vijf kernactiviteiten: stromingstechniek, afdichtingtechniek, lager- en aandrijftechniek, incl. reparatie en monitoring van elektromechanische componenten en installaties, industriële kunststoffen en gereedschappen en onderhoudsproducten. ERIKS bestaat thans uit meer dan 65 groepsmaatschappijen met vestigingen in 27 landen en levert aan meer dan 200.000 klanten. In het jaar 2011 heeft ERIKS een netto-omzet van € 1,3 miljard (USD 1,9 miljard) gerealiseerd. ERIKS is geheel in eigendom van SHV Holdings N.V., een familiebedrijf met een netto-omzet van € 16,0 miljard (USD 23,1 miljard) in 2010.

Geschreven door

Logo van:ERIKS neemt Elastomer Research Testing B.V. over

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer