Enthousiasme over Machevo-bezoek Vitelia en Feed Design Lab

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Enthousiasme over Machevo-bezoek Vitelia en Feed Design Lab

De Machevo-excursie naar het Feed Design Lab en Vitelia Voeders in Oirlo van 3 november jl. mag met het maximum aantal deelnemers succesvol worden genoemd. Het was de eerste excursie waarvoor Machevo ook leden van het Duitse DSIV-verband had uitgenodigd. Zij maakten daar dankbaar gebruik van en waren met een delegatie van maar liefst vijftien man goed vertegenwoordigd.

Splinternieuwe techniek in de praktijk bij het FDL
Bij het Feed Design Lab (FDL) , op een steenworp afstand, zagen de deelnemers machines die met de nieuwste technieken zijn uitgerust. Het FDL is een splinternieuwe in 2014 gebouwde proeffabriek. Voedselfabrikanten kunnen de proeffabriek huren om te experimenteren met nieuwe grondstoffen, duurzamere productiemethoden of een gezonder eindproduct.

Area Sales Manager bij Hosokawa Micron B.V. Mattijs Raadsen laat weten dat hij zijn complimenten al heeft geuit naar directeur van het FDL Trudy van Megen. “Het was uitermate interessant. Alles werd heel open verteld. We zijn nu aan het bekijken of het FDL iets kan betekenen bij de invulling van onze toekomstige behoeften.”

‘Oprichters hebben nek uitgestoken’
General Manager van Rossi BeNeLux Fons Dabekaussen roemt het FDL als ‘een uitermate interessant intiatief’. “De bedrijven die dit hebben opgezet, hebben echt hun nek uitgestoken. Maar ook bij Vitelia heb ik mijn ogen uitgekeken. Vroeger kwamen er vijf of zes verschillende producten van dezelfde productielijn, maar hier hebben ze meer dan 400 recepten. Je staat er ook niet altijd bij stil dat de gehele voedselketen met wetenschappelijke diepgang wordt benaderd.”

‘Feed valley’
De mogelijkheden van FDL zetten Nederland volgens General Manager van Tetra Pak Processing Systems Ron De Keersmaeker op de kaart als hét onderzoek- en educatiecentrum ofwel een ‘feed valley’ voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie. “De combinatie met Vitelia als praktijkvoorbeeld, is interessant en toont het groeipotentieel van de sector en het netwerk.”

De Keersmaeker zag in de excursie een prima netwerkmoment met interessante sprekers. “Deze keer hadden de Machevo & Bulk leden ook de mogelijkheid om grensoverschrijdende contacten te leggen via DSIV, de Duitse collega’s.”

Samenwerking DSIV leidt tot interessante gesprekken
“De excursie is mij om meerdere redenen goed bevallen”, zegt Bernard Bückmann van de Duitse firma Bückmann. “Het Feed Design Lab en de mogelijkheden die ze biedt stemden tot tevredenheid. Ik wist niet dat er zoiets in onze omgeving te vinden is. Het was ook een geweldig idee om de samenwerking met Machevo op deze manier aan te gaan. Hier zijn interessante gesprekken uit voortgekomen.”

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Enthousiasme over Machevo-bezoek Vitelia en Feed Design Lab

Machevo & Bulk vereniging

De Machevo & Bulk Vereniging is al meer dan 55 jaar hèt netwerk voor de procesindustrie. De branchevereniging voor producenten, leveranciers en exposanten van procesinstallaties, procesengineering, procesautomatisering en procesapparatuur in... Lees meer