Emotron wordt hoofdleverancier in zware omgevingen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emotron wordt hoofdleverancier in zware omgevingen

De Chinese kraanfabrikant NFC heeft Emotron aangewezen als hoofdleverancier voor hun aandrijvingen na een evaluatie van de grote merken. Emotron bleek 30% duurzamer te zijn, essentieel bij het gebruik van apparatuur in zware omgevingen.

Loopkranen voor de aluminiumindustrie
NFC Metallurgical Machinery Co., Ltd (Shenyang) is de grootste fabrikant van veelzijdige loopkranen voor de aluminiumindustrie in China. Dat is een grote markt, want China is de grootste producent van aluminium ter wereld. Het is ook een industrie waar veel vraag naar aandrijvingen is. NFC gebruikt de frequentieregelaars van Emotron al een aantal jaar en ze worden geleverd door Shenyang Ankong, een Chinese partner van Emotron met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfoplossingen voor de aluminiumindustrie.

Robuust ontwerp voor gebruik in zware omgevingen
Bij het productieproces voor aluminium worden zeer hoge temperaturen en schadelijke deeltjes gebruikt, waardoor er zeer hoge eisen aan elektronische apparatuur worden gesteld. De veiligheid is ook essentieel, omdat er door het vallen van ladingen explosies kunnen ontstaan. De frequentieregelaars van Emotron zijn zeer geschikt voor deze omgevingen door de robuuste metalen behuizingen met IP 54-certificaat en afgedichte aansluitingen. De regelaars zijn zeer betrouwbaarheid dankzij een compacte constructie met een minimum aan onderdelen, kabels en mechanische onderdelen.

Emotron wordt hoofdleverancier door 30% meer duurzaamheid
Hoogwaardige aandrijvingen zijn essentieel voor NFC voor betrouwbaar gebruik van de kranen. Daarom wilde het bedrijf de verschillende merken op het gebied van duurzaamheid vergelijken. Ze hebben een aantal jaar gegevens verzameld over de intervallen waarbij verschillende onderhoudswerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Het onderzoek is uitgevoerd op alle aandrijvingen die door het bedrijf worden gebruikt, waaronder 4-5 toonaangevende merken op de markt.

Dhr. Wang, Directeur Inkoop bij NFC: Wij hebben aandrijfapparatuur nodig die bestand is tegen deze zware omstandigheden en daarom hebben we de merken geëvalueerd op basis van dit specifieke aspect. De apparatuur van Emotron sprong eruit door 30% meer duurzaamheid en daarom hebben we besloten om Emotron als onze hoofdleverancier aan te wijzen. Het grootste deel van onze kranen wordt geleverd met een frequentieregelaar van Emotron gemonteerd.

Betrouwbaarheid is altijd een sleutelwoord geweest bij de ontwikkeling van onze producten, dus we zijn blij dat onze aandrijvingen zich bij deze evaluatie hebben bewezen. We voeren onze eigen duurzaamheidstests in onze laboratoria uit, maar dit was een unieke kans om te zien hoe onze producten in de loop der tijd in een veeleisende toepassing van een klant en ten opzichte van andere merken presteren.

Zie de externe link voor meer info over kraanbesturingen.

Lees meericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark