Emotron neemt Duitse specialist in liftaandrijvingen over

icon.highlightedarticle.dark Management
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emotron neemt Duitse specialist in liftaandrijvingen over

Emotron, fabrikant van aandrijfsystemen, heeft met ingang van 1 april 2007 de activiteiten overgenomen van het Duitse bedrijf Dietz-electronic GmbH. Dietz-electronic houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van frequentieregelaars voor liften en sluit prima aan op de focus van Emotron: aandrijfoplossingen voor geselecteerde toepassingen.
De technische expertise en de ondersteuning voor klanten blijven behouden, doordat deze hoofdzakelijk worden uitgevoerd door voormalige werknemers van Dietz-electronic.
Op de Duitstalige thuismarkten van Dietz-electronic worden de producten in de markt gezet door Emotron Antriebssysteme GmbH in het Duitse Wernigerode. Andere markten worden bespeeld via het verkoophoofdkantoor van Emotron in Zweden en via de internationale partners.
Het productaanbod van Dietz-electronic bevat AC-aandrijvingen tot 132 kW en DC-aandrijvingen tot 90 kW, inclusief digitale DC-aandrijvingen. De installatietijd wordt met de plug-and-play-oplossingen tot een minimum beperkt door de aandrijvingen compleet met parameterinstellingen voor de betreffende motor te leveren. Dit is uniek binnen de markt.
Dietz-electronic GmbH is gevestigd in het Duitse Neuffen. Het bedrijf houdt zich sinds de jaren ’90 bezig met de ontwikkeling en productie van frequentieregelaars voor liften.
De Dietz naam stamt af van een eerdere betrekking met de motorfabrikant Dietz Motoren GmbH & Co. KG, maar de laatste is op geen enkele manier betrokken bij de overname door Emotron.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark