Emerson voltooit acquisitie Aventics

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson voltooit acquisitie Aventics

St. Louis, 17 juli 2018 – Emerson (NYSE: EMR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de aankoop van Aventics heeft voltooid, een wereldleider op het gebied van slimme pneumatica-technologieën voor toepassingen in de machine- en fabriekautomatisering. De acquisitie zal het bereik van het bedrijf in de groeiende fluid automation markt van $ 13 miljard aanzienlijk vergroten en de aanwezigheid van Emerson’s automatiseringstechnologie in Europa verstevigen.

Aventics is een sterke aanvulling op de mogelijkheden en oplossingen van Emerson op belangrijke discrete en hybride automatiseringsmarkten. De overname creëert een van de breedste portfolio’s van fluid control en pneumatische apparaten die detectie- en bewakingsmogelijkheden bevatten om de uptime en prestaties van systemen te verbeteren, de veiligheid te vergroten en het energieverbruik te optimaliseren.

Aventics, met kantoren in Laatzen, Duitsland, heeft wereldwijd ca. 2.100 werknemers en vijf productielocaties.

Over Emerson
Emerson (NYSE: EMR), met het hoofdkantoor in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf en biedt innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De business unit Emerson Automation Solutions helpt fabrikanten in de procesindustrie, discrete of hybride productie om hun productie te maximaliseren, personeel en milieu te beschermen en gelijktijdig hun energieverbruik en operationele kosten te verlagen. De business unit Commercial en Residential Solutions biedt persoonlijk comfort en gezondheid, bescherming van voedselkwaliteit en -veiligheid, verdergaande energiebesparing en creëert een duurzame infrastructuur. Ga voor meer informatie naar Emerson.com

Forward-Looking and Cautionary Statements
Statements in this press release that are not strictly historical may be ”forward-looking” statements, which involve risks and uncertainties, and Emerson undertakes no obligation to update any such statements to reflect later developments. These risks and uncertainties include economic and currency conditions, market demand, pricing, protection of intellectual property, competitive and technological factors, and the impact of the Tax Cuts and Jobs Act, among others, as set forth in the Company’s most recent Annual Report on Form 10-K and subsequent reports filed with the SEC.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

De fabrikant en leverancier van Discrete Automation oplossingen Lees meer