Eirich granuleerders en molens voor meststoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eirich granuleerders en molens voor meststoffen

De mengers en granuleerders van Maschinenfabrik Gustav Eirich worden al tientallen jaren wereldwijd ingezet voor de productie van meststoffen. Het gamma van EIRICH-machines is recent uitgebreid met maalmolens voor de grondstofvoorbereiding van meststoffabrieken.

De vraag naar meststoffen stijgt wereldwijd. De eisen rond kwaliteit en verwerkbaarheid van meststoffen worden steeds groter. Er moet dus zowel goed als goedkoop geproduceerd worden. Dit is mogelijk met de EIRICH meng- en granuleertechniek. In de voorbije jaren heeft Eirich in verschillende Europese landen opdrachten binnengehaald voor de bouw van volledige productieinstallaties. Dit voor zowel organische, minerale als NPK meststoffen.

Onderzoekscentrum
Om de EIRICH machines voortdurendte optimaliseren, investeert het bedrijf
veel in onderzoek en ontwikkeling. De hoofdfabriek in Hardheim (D) beschikt over een technologie- en onderzoekscentrum, waar een team van 20 ingenieurs en procestechnologen testen uitvoeren met nieuwe en bestaande recepten en installaties.
De uitgebreide database en de jarenlange praktische ervaring zorgen ervoor dat op basis van testen steeds een juiste machine of installatie kan gedimensioneerd worden. In het labo van Eirich kunnen niet alleen haalbaarheidstesten in labomachines gedaan worden, maar ook testen metgrotere machines. Bovendien beschikt Eirich over een huurvloot van machines waarmee verdere testen kunnen gebeuren in de productie-installatie van klanten.

Eirich-menger granuleerder
Een goede kwaliteit van meststoffen begint met een goede doormenging van de grondstoffen. Door zijn unieke opbouw is de EIRICH menger hiervoor volledig geschikt. De machine heeft een mengkuip die onder een hoek van 20° staat. De draaiende kuip zorgt voor het transport van het mengsel naar de mengzone. Dankzij de gehelde kuip vindt bij het neervallen van de grondstoffen een verticale menging plaats. Bij iedere toer gaat de complete inhoud door de mengzone. De menger heeft geen dode zones.

Mengrotor
In het midden van de mengkuip bevindt zich de mengrotor, die met tipsnelheden tot 30m/s een intensieve menging waarborgt. De rotor heeft slechts kleine bodemmessen nodig, waardoor slijtage beperkt blijft. De hoge rotorsnelheid bevordert de optimale ontsluiting en verdeling van grondstoffen en vloeistoffen, terwijl de cyclustijden kort blijven. Met de rotor is het ook mogelijk plastische mengsels te kneden.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer