Efficiënt en energiezuinig drogen in de Pegasus Menger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Efficiënt en energiezuinig drogen in de Pegasus Menger

Dinnissen Process Technologie ontwikkelde een nieuwe functie voor de multifunctionele Pegasus Menger waarmee bulk solids efficiënt en uitermate energiezuinig kunnen worden gedroogd. De nieuwe functie is op 27 en 28 maart 2013 te zien tijdens de Empack in Den Bosch en Solids in Antwerpen. De innovatie biedt besparingen in productieruimte en de aanschaf van procesapparatuur. Poeders, korrels en granulaten krijgen tijdens het drogen in de Pegasus Menger geen kans om te klonteren of te beschadigen.

De menger dankt haar populariteit aan het dubbelassige paddle mechanisme dat poeders, korrels en granulaten luchtig opwerpt tijdens het mengen. De unieke gefluïdiseerde zone die tijdens het opwerpen ontstaat, maakt de multifunctionele procesunit geschikt om uiterst behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. De nieuwe droogfunctie in de Pegasus® Menger maakt eveneens gebruikt van deze unieke gefluïdiseerde zone.

De twee tegengesteld draaiende paddle assen in de Pegasus® Menger werpen grondstoffen, behoedzaam en met gebruik van weinig energie (low shear) op. Daardoor ontstaat nauwelijks breuk aan het product. Exact op het moment dat poeders, korrels of granulaten luchtig worden opgeworpen, wordt voor het droogproces alleen warme lucht in de procesunit geïnjecteerd of gezogen. Dat kan tijdens of juist na het mengproces gebeuren. Zwevende grondstofdeeltjes vermengen zich juist dan gemakkelijk met de warme, droge lucht. Ze omhullen elk productdeeltje volledig. De warme luchtstroom droogt de grondstofdeeltjes gelijkmatig, snel en efficiënt. Het vermengen van droge, warme lucht met grondstoffen in de gefluïdiseerde zone vereist geen druk en een veel minder capaciteit warme lucht per uur. Daardoor kan veel energie worden bespaard. Poeders, korrels en granulaten krijgen tijdens het drogen in de menger, geen kans om te klonteren of te beschadigen. Het tegelijkertijd uitvoeren van twee processtappen in één compacte mengunit levert voordelen op bij het snel en grondig reinigen van de procesunit. Het spreekt voor zich dat met het drogen in de multifunctionele procesunit binnen het productieproces en in de aanschaf van apparatuur wordt bespaard. Door het besturingsprogramma, kunnen producenten gemakkelijk variëren met de droogfunctie, mengtijd en -intensiteit. Dat maakt de menger geschikt om binnen één productielijn, uiteenlopende producten te produceren en daarbij snel en gemakkelijk over te schakelen naar een ander recept. Óók als het gaat om kleine hoeveelheden.

Geschreven door

Logo van:Efficiënt en energiezuinig drogen in de Pegasus Menger

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer