Draaisluis van WAM conform NEN normering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
45 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Draaisluis van WAM conform NEN normering

WAM Holland heeft in het programma een drukstootvaste draaisluis type “RVR-E” genaamd. Deze draaisluis is uitstekend geschikt voor het verwerken van poeders en granulaten en is ATEX gecertificeerd volgens (EX II 1D/3D c T135° C ) en (EX D St2)

Deze draaisluis voldoet aan de normeringen, NEN-EN 13463-1:2009, NEN-EN 13463-5:2011, en NEN-EN 15089:2009. Deze NEN normen specificeren de basismethode en eisen voor het ontwerp, de bouw, testen en markering van niet-elektrische apparatuur die voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen.Basis voor het ontwerp van de RVR-E is het al bestaande modulaire concept van de RV-RVR sluis.

De RVR-E kan hierbij tevens een explosiedruk verwerken tot 1,2 barg. De RVR-E vindt o.a. toepassing onder stoffilters, cyclonen, product afscheiders en pneumatisch transport. De techniek, vormgeving en toleranties zijn bij deze sluis optimaal.

De kenmerken van de draaisluis typ “RVR-E” zijn:

– Vlam- en drukstootvast tot 1,2 barg
– Ronde of vierkante inloop
– 4 capaciteiten 2 – 5 – 10 – 20 liter per omwenteling
– Diverse aandrijvingen, waaronder direct of ketting
– PN10 flenspatroon
– Vernikkelde uitvoering van de rotor en/of het huis
– ATEX gecertificeerd zone 20, 21 en 22

Geschreven door

Logo van:Draaisluis van WAM conform NEN normering

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer