Directiewisseling ERIKS Nederland

icon.highlightedarticle.dark Management
144 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Directiewisseling ERIKS Nederland

De gestage wereldwijde uitbreiding van de ERIKS-groep en de groeiambities voor de komende jaren, hebben geleid tot de volgende benoeming door de Raad van Bestuur van ERIKS nv.
De heer Jan Bruggenthijs is per 1 januari 2013 benoemd tot Algemeen directeur ERIKS Nederland en volgt hierbij de heer Rein Groot op. In de nieuw samengestelde Europese Region Board van de ERIKS-groep is de heer Bruggenthijs benoemd als eindverantwoordelijke voor de landen België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Jan Bruggenthijs (55) is meer dan 20 jaar werkzaam geweest bij GTI Holding (huidige Cofely), laatstelijk als lid van de Raad van Bestuur en CEO Divisie Specialist Services. Tussen 2001 en 2010 was hij in dienst bij Stork in de positie van president Divisie Industry Services en gedurende 2011-2012 bij Hertel bv als General Manager Midden Oosten.

De heer Rein Groot is per 1 januari 2013 benoemd tot clustermanager van ERIKS Scandinavië. Daarnaast is de heer Groot in de nieuw samengestelde Product Board (wereldwijd verantwoordelijk voor de verschillende kernactiviteiten van de ERIKS-groep) benoemd als eindverantwoordelijke voor Afdichtingen, Rubber en Kunststoffen.

Rein Groot (49) is ruim 13 jaar actief binnen de ERIKS-organisatie in verschillende functies waarvan de laatste 7 jaar als Algemeen directeur ERIKS Nederland.

Over ERIKS
ERIKS is een toonaangevende internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. Het huidige assortiment is verdeeld in vijf kernactiviteiten: stromingstechniek, afdichtingtechniek, aandrijftechniek, industriële kunststoffen en gereedschappen en onderhouds-producten. ERIKS bestaat uit meer dan zestig maatschappijen met vestigingen in
27 landen. De geografische zwaartepunten van de activiteiten liggen in West-Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft ERIKS vestigingen in het Midden Oosten en Zuidoost-Azië. In 2011 heeft ERIKS een netto-omzet van € 1,3 miljard gerealiseerd. ERIKS is geheel in eigendom van SHV Holdings N.V., een familiebedrijf met een netto-omzet van € 17,3 miljard in 2011.

Geschreven door

Logo van:Directiewisseling ERIKS Nederland

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer