Direct doseren uit containers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Direct doseren uit containers

UCON AG Containersysteme KG lanceert haar nieuwste ontwikkeling voor het doseren direct vanuit containers.
Door toepassing van een speciale doseerklep met vibratie functie, wordt het product op het klepblad geactiveerd en eventuele locale brugvorming doorbroken. Middels combinatie van een geregelde openingshoek met de aangesloten weegbesturing, wordt een semi-continue of batchdosering gerealiseerd.
Hierdoor functioneert het UCON BPD containerstation, zonder tussenbuffer, voor direct afvullen van onder meer containers, drums, vaten, zakken of kartons. Tevens wordt dit systeem naar behoefte uitgebreid met speciale UCON systeem componenten zoals, split-valve gebruikelijk in de farmacie, rollenbanen voor aan- en afvoer en afvulkoppen voor het stofvrij aandokken.
Het productenpallet van UCON onderscheid zich in een naadloze overgang van alle concepten, vanaf standaard containers met vlinderkleppen (BPO serie) tot de speciale conuskleppen (BPK serie) voor zeer bruggende en moeilijk stromende producten.
Zo blijft UCON zich profileren met zelfstandige productie en ontwikkeling van containers en systemen voor IBC’s en drukvaten voor alle vloeistof en vaste stof applicaties.

href=http://www.buro-noordhof.nl/documents/bpd-flyer_NL.pdf target=_new>Download de brochure

Geschreven door

CONSENSYS BV - Buro Noordhof [vh UCON Nederland]

CONSENSYS verzorgd advies en realisatie voor RVS Drums, Dekselvaten, IBC Container Systemen van Duitse Partners THIELMANN UCON en Müller DRUMTEC, door brede persoonlijke ervaring uw toepassing uit te diepen tot optimale oplossing en uitvoering van te produceren en leveren RVS verpakking en handling systemen. Lees meer