Dino-bulkwagenvuller verovert Tsjechië via nieuwe agent

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dino-bulkwagenvuller verovert Tsjechië via nieuwe agent

In Oost-Europese landen verrijzen steeds meer productie-fabrieken die aan het westen gelieerd zijn. Een logisch gevolg is dat in deze landen ook steeds meer bulktransport plaatsvindt en daarmee stijgt vanzelf de behoefte aan een mobiele bulkwagenvuller zoals de Dino. Van Beek is dan ook verheugd aan te kondigen dat een geschikte agent is gevonden voor de verkoop van de Dino in Tsjechië.

Het Tsjechische bedrijf Hennlich Engineering doet al goede zaken met toepassingen voor bulktransport. Het bedrijf fabriceert onder meer beladingsbalgen, stoffilters en mistkanonnen voor de bestrijding van stof tijdens de overslag.

Met de groei van het bedrijf groeide ook de behoefte aan uitbreiding van het productenportfolio. Hennlich Engineering installeert ook vaste bulkbeladingssystemen, maar had nog geen mobiel apparaat in zijn portfolio waar de eigen producten aan kunnen worden bevestigd.

Stoute schoenen
Marketing manager bij het bedrijf Jan Petružálek had de Dino in 2013 al voorbij zien komen op internet. Nu de behoefte aan een mobiel bulkbeladingssysteem steeg, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en contact te leggen met Van Beek. ”De Dino is een uniek product met een goed ontwerp en een hoge kwaliteit. Daarom besloten we Van Beek te benaderen”, legt Petružálek uit.

Van Beek boort nieuwe markt aan
Van Beek is nog niet actief in Tsjechië. De toenadering van Petružálek werd dan ook enthousiast ontvangen. ”Hun portfolio laat zien dat ze uitgebreide kennis hebben van bulkbeladingen”, zegt sales engineer bij Van Beek Roel Kneepkens. ”De Hennlich Group is daarbij heel groot. De groep is in vijftien landen actief en vormt daarmee een sterke partner met veel connecties in landen waar wij geen connecties hebben.”

Hennlich Engineering op bezoek in Drunen
In oktober jl. kwam het dan ook al tot een bezoek van Petružálek aan de fabriek van Van Beek in Drunen. ”De communicatie voorafgaand aan het bezoek verliep soepel. Tijdens het bezoek maakte Van Beek op mij een goede en professionele indruk”, zegt Petružálek.

Onderdelen van Hennlich Engineering op de Dino
Tijdens het bezoek is ook bekeken of Hennlich Engineering in de toekomst standaardonderdelen voor de Dino, bijvoorbeeld stoffilters, kan leveren. Het bedrijf zal de Dino’s die in Tsjechië worden verkocht sowieso gaan uitrusten met eigen componenten.

In de andere landen waar Van Beek de Dino al levert wordt nog even gewacht met die stap. ”We hebben nu onze eigen vertrouwde ’standaard’ componenten die zich ruimschoots hebben bewezen. Daar stappen we natuurlijk niet zomaar vanaf. Maar het is zeker mogelijk dat we in de toekomst ook onderdelen van Hennlich Engineering voor onze Dino’s gaan gebruiken”, vertelt Kneepkens.

Geschreven door

Logo van:Dino-bulkwagenvuller verovert Tsjechië via nieuwe agent

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer