Dinnissen lanceert ultra stofvrije zakkenleger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen lanceert ultra stofvrije zakkenleger

Dinnissen Process Technology ontwikkelde een nieuwe zakkenleger voor het automatisch en ultra stofvrij legen van zakken met riskante poeders, korrels of granulaten. De zakkenleger is een nieuwe versie van de klassieke Dima 200 van Dinnissen. De installatie maakt het mogelijk automatisch zakken te legen met een stofuitstoot van minder dan 0,1 mg per m3 geloste grondstof. De ultra stofvrije zakkenleger is geschikt voor zeer fijnstoffige grondstoffen (poederdeeltjes tot 10 nanometer).

Speciaal voor bedrijven waarbij het vrijkomen van zelfs de geringste hoeveelheid stof tijdens het legen van zakken moet worden voorkomen, ontwikkelde Dinnissen BV een nieuwe versie van de Dima 200. Met de ultra stofvrije zakkenleger kunnen (grote) zakken met zeer fijn stoffige, gevaarlijke, extreem lichte of stofexplosiegevaarlijke grondstoffen (volgens Atex richtlijnen), automatisch worden geleegd. De klassieke Dima 200 is een frequent toegepaste volautomatische zakkenleger voorzien van een stofvrije cabine en met mogelijkheden voor een automatische aanvoer van de zakken.
Bij de klassieke Dima 200 van Dinnissen worden zakken handmatig of via een transportband in de machine gebracht. Na het sluiten van de deuren start het legen van de zak. Een ronddraaiend mes snijdt de zak die aan twee haken is opgehangen, doormidden. Het leeglopen van de zakken wordt ondersteund door trillen terwijl de lege emballage automatisch wordt afgevoerd.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen lanceert ultra stofvrije zakkenleger

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer