Dinnissen lanceert All-in-One Mixing concept

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen lanceert All-in-One Mixing concept

Het All-in-One Mixing concept is een complete oplossing voor het mengen van poeders, korrels en granulaten inclusief het legen en vullen van vaten of containers. Het concept elimineert transportsystemen en tussenopslag en richt zich volkomen op eenvoud, arbeidsbesparing en het voorkomen van contaminatie. In het nieuwe mengconcept plaatst de procesoperator een vat of container met alle benodigde ingrediënten in de speciale lift. De lift tilt het vat omhoog en wordt stofdicht aangedokt. Het vat kantelt daarna automatisch en wordt aangesloten op de menger waarna het met behulp van een speciaal luchtreinigingssysteem, restloos geleegd wordt in de dubbelassige Pegasus® Menger van Dinnissen. Daar worden de ingrediënten behoedzaam opgeworpen en razendsnel gemengd. De unieke gefluïdiseerde zone die tijdens het opwerpen ontstaat, maakt de multifunctionele procesunit geschikt om uiterst homogeen, behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. Na het mengproces wordt het aanvoervat dat aan het begin van het productieproces nog restloos werd geleegd, automatisch gevuld met het eindproduct. Daarvoor ontwierp Dinnissen een lift die niet alleen kan heffen maar ook kan kantelen en automatisch lineair verplaatsbaar is. Door ook de Pegasus menger te heffen, kan het aanvoervat aan het einde van het productieproces weer gevuld worden met het eindproduct. Hierdoor slaagt Dinnissen erin om extra poederhandling en tussenopslag te elimineren. Deze uitgekiende oplossing voorkomt kosten voor schoonmaak, handling en opslag en voorkomt elke kans op contaminatie.

Kijk voor meer informatie over All-in-One Mixing op onze website of bezoek de stand van Dinnissen tijdens de Solids, Rotterdam.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen lanceert All-in-One Mixing concept

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer