Dinnissen komt met Industriële Blender

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen komt met Industriële Blender

Verse groenten en fruit zijn steeds vaker onderdeel van innovatieve en gezonde voedingsmiddelen. Om aan de vraag van food producenten te voldoen ontwikkelde Dinnissen Process Technology een industriële blender voor het snel, hygiënisch en homogeen pureren van verse, rauwe groenten en fruit.

Uitgekiend ontwerp zorgt voor snel, hygiënisch en homogeen mengen
Food producenten die verse, rauwe groenten en vruchten willen gebruiken als basis voor hun nieuwe en gezonde foodproducten zullen hun verse grondstoffen zoals appel, wortel, broccoli en tomaat vaak eerst willen pureren. De nieuwe industriële blender pureert groenten en fruit tot een fijne, homogene puree (grondstofdeeltjes «1mm). Dinnissen installeerde daarvoor het blendmechanisme van de nieuwe blender diagonaal in de mengbeker. Zo brengt het propellermechanisme tijdens het pureren een turbulente stroming van ingrediënten op gang. De nieuwe blender doet daardoor razendsnel zijn werk en zorgt voor een bijzonder homogeen mengresultaat zonder dat de zwaardere grondstofdeeltjes uitzakken. Door haar speciale ontwerp is de blender snel en gemakkelijk te reinigen. De blender is gebouwd volgens de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) die de hoge standaard voor voedselveiligheid en hygiëne garandeert. De blender verwerkt 6 tot 15 batches per uur van elk 30 tot 300 kg. De nieuwe blender komt zo uit op een capaciteit van maximaal 9000 kg per uur. De nieuwe blender van Dinnissen is energiezuinig.

Meer informatie over de nieuwe blender van Dinnissen is verkrijgbaar tijdens Anuga FoodTec 2015 in Keulen van 24 t/m 27 maart in Hall 10.1 stand-nr. F-060 en tijdens EasyFairs Solids in Antwerpen van 11-12 maart 2015 op stand A 2050.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Dinnissen komt met Industriële Blender

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer