Dinnissen introduceert Hygienic Compact Containment

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen introduceert Hygienic Compact Containment

Dinnissen Process Technology introduceert Hygienic Compact Containment. Dit concept werd speciaal ontwikkeld voor situaties waarbij het vanuit het oogpunt van hygiëne, explosiegevaar of de uitstoot van toxische of sensibiliserende stoffen, noodzakelijk is hygiënisch, veilig en efficiënt te werken. Binnen dit concept staan zowel het snel en grondig reinigen van productie processen als het ultra stofdicht afsluiten ervan centraal.

Snel en grondig reinigen van productieprocessen wordt crucialer nu fabrikanten vaker investeren in één proceslijn voor de productie van meerdere producten. De basis hiervoor is het compact uitvoeren en optimaal toegankelijk maken van de proces apparatuur. Daarvoor voert Dinnissen haar meng- en maalinstallaties uit met extra grote inspectieluiken en uitrijbare mengassen.
Door apparatuur compact uit te voeren kan Dinnissen batchgewijs snel en nauwkeurig doseren en een groot aantal batches per uur verwerken. Zo kan toch een hoge mengcapaciteit worden bereikt. Dat is zelfs mogelijk in een verhouding grof doseren/fijn doseren van 1:500. In de praktijk slaagt Dinnissen erin 20 ton per uur grof te doseren en 40 kg per uur (11 gram per seconde) fijn te doseren.

Hygiënic Compact Containment is vooral toepasbaar bij projecten op het gebied van productintake, mengen, malen, zeven en verpakken voor bedrijven in de food, farmacie en chemie. Hygiënic Compact Containment biedt een oplossing in situaties waarin gewerkt wordt met grondstoffen voor de productie van bijvoorbeeld probiotica, vitaminen, babyvoeding, vleeswaren, gedroogde kruiden, grafiet, toner, additieven, nitraten, fijnstoffen, sensibiliserende en explosiegevaarlijke stoffen en grondstoffen voor de chemische en farmaceutische industrie.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen introduceert Hygienic Compact Containment

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer