Dinnissen introduceert Dry Cleaning in Place

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen introduceert Dry Cleaning in Place

Speciaal voor bedrijven die hun meng- en transportsystemen op een snelle, efficiënte en hygiënische manier willen reinigen ontwikkelde Dinnissen BV het volledig automatische Dry Cleaning in Place concept, op basis van lucht.

De nieuwe techniek blaast weegbunkers, mengers en opvangbunkers voor 99,9% schoon en leeg. Het systeem is daarmee geschikt voor bedrijven in de feed, food en chemie en biedt vooral als voordeel het besparen op arbeidstijd, stilstandtijd bij productwissel, het voorkomen van verlies aan grondstoffen en het elimineren van klonteren, aankoeken (contaminatie) en microbiologische groei.

Volledig automatisch reinigen op basis van droge lucht
Bedrijven die hun mengsysteem na een productwissel willen reinigen doen dat vaak handmatig met klassieke schoonmaakmethoden zoals water, reinigingsmiddel, schoonkloppen en schoonvegen. Arbeidsintensief en niet altijd voldoende effectief. Het Dry Cleaning in Place concept reinigt mengsystemen volledig automatisch met behulp van krachtige luchtstoten en een intervalschakeling.
Het nieuwe concept van Dinnissen bevat daarvoor persluchttankjes en speciale nossels die op cruciale punten in het mengsysteem worden geplaatst. Het schoonblazen gebeurt stap voor stap op basis van een intervalschakeling die voor het juiste verloop van het schoonmaakprogramma zorgt. Het schoonblazen start vanuit de weegbunker om vervolgens van voor naar achter (of van boven naar beneden), elk onderdeel uit de menger en opvangbunker met jetpulsen schoon te blazen.
Elk gereinigd compartiment wordt automatisch met kleppen afgesloten om te voorkomen dat grondstofdeeltjes zich terugzetten naar voorliggende onderdelen. Een efficiënt afzuigsysteem voert weggeblazen stof en vuil af naar een hermetisch afgesloten deel. Dit garandeert een voor 99,9% schoon mengsysteem én haar omgeving. In situaties waarbij een nog hoger hygiëneniveau vereist is, kan Dry Cleaning in Place worden uitgebreid met aanvullende reinigingsmethoden van Dinnissen.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen introduceert Dry Cleaning in Place

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer