Dinnissen brengt automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
44 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen brengt automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens

Grondstoffen malen, breken en microniseren tot exact de juiste deeltjesgrootte en structuur, om ze vervolgens te verwerken tot het gewenste eindproduct. Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in complete maalsystemen bestaande uit (een combinatie van) hamermolens, walsenmolens, messenmolens of brekers. Dinnissen ontwikkelt deze systemen op maat. Dat maakt ze geschikt voor vrijwel elke uitdaging zoals energiebesparing, extra hygiëne, flexibele instelbaarheid, stofdichtheid of beveiliging tegen explosiegevaar. Nieuw van Dinnissen is een automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens. Wij introduceren dit systeem tijdens de beurs Industrial Processing van 5-8 oktober 2010 in Utrecht.

Het automatische zeefwisselsysteem van Dinnissen biedt snelheid, gemak en zekerheid in situaties waarin regelmatig wordt gewisseld van product. De automatische zeefwisselaar biedt plaats aan 3 tot 5 zeefhouders die elk ruimte hebben voor twee zeefelementen. Het automatische zeefwisselsysteem regelt volledig automatisch de plaatsing van de juiste zeefplaten in de zeefhouder en het inbrengen van de juiste zeefplaten vanuit de zeefhouder in de hamermoler. Na het beëindigen van het productieproces regelt de zeefwisselaar ook het verwijderen van de zeefplaten uit de hamermolen en het opbergen ervan in de zeefhouders. De automatische zeefwisselaar maakt het mogelijk zeefplaten in hamermolens automatisch te wisselen zodat de stilstandtijd wordt geminimaliseerd en productieverlies wordt voorkomen. De automatische zeefwisselaar kan ook worden uitgevoerd met een zeefdetectiesysteem of een intelligent camerasysteem. Daarmee is het mogelijk beschadigingen vanuit de controlekamer te signaleren. Hamermolens zijn speciaal geschikt voor het malen van zachte tot middelharde (matig vethoudende, vezelachtige en kristallijnen) producten zoals granen, suikers en mineralen tot fijnheden van 150 micron tot 3 mm (D99 <800 micron -<4 mm).

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Dinnissen brengt automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer