Dima 1200 zakkenleger met automatische palletontlader

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
34 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dima 1200 zakkenleger met automatische palletontlader

Speciaal voor bedrijven die een groot aantal zakken met grondstoffen verwerken, ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuwe zakkenleger met automatische palletontlader. Met de nieuwe Dima 1200 kunnen 200 tot 1500 zakken per uur veilig en kostenefficiënt worden geleegd. De zakkenleger is verder bedoeld voor het creëren van meer hygiëne en minder grondstofverspilling in tal van sectoren.

Het legen van veel zakken met grondstoffen binnen de feed, food, farmacie en chemie is een tijdrovende, (ergonomisch) onveilige en kostbare aangelegenheid. Speciaal voor deze situaties ontwikkelde Dinnissen de Dima 1200 zakkenleger met automatische palletontlader. Via de automatische zakkenleger kan met de inzet van één heftruckchauffeur, 200 tot 1500 zakken (200 kg tot 50 ton) per uur worden geleegd. De heftruckchauffeur voert daarvoor de pallets met zakken aan. De pallet wordt daarna automatisch licht gekanteld. De aangevoerde zakken schuiven zo laag voor laag via een speciale glijgoot in de roterende trommel van de Dima 1200. Daar snijden twee assen met elk vijf messen de zakken aan de onder- én bovenzijde open. Via de perforatie in de roterende trommel, passeren de grondstoffen probleemloos naar een speciale opvangcontainer. Grondstoffen en verpakking worden zo strikt van elkaar gescheiden. Omdat de roterende trommel is voorzien van een uitgekiend afzuig- en terugvoersysteem wordt de uitstoot van stof en het verlies van grondstoffen voorkomen. Afhankelijk van het product, de deeltjesgrootte en de soort zak slaagt de Dima 1200 er in, zakken voor 99,5% tot 99,99% te legen.

Dinnissen ontwikkelt en vervaardigt de Dima 1200 compleet op maat en in eigen huis. Daardoor kan ze de Dima 1200 voorzien van tal van opties die de efficiency bevorderen. Zo kan Dinnissen de Dima 1200 leveren met luchtconditionering die het klonteren van hygroscopische producten voorkomt. Speciaal voor ontploffingsgevaarlijke grondstoffen kan de Dima 1200 worden uitgevoerd volgens ATEX richtlijnen. Voor situaties waarbij zelfs de geringste uitstoot van stoffen bij het legen van zakken moet worden voorkomen, ontwikkelde Dinnissen de Ultra Stofvrije Dima 1200 zakkenleger. Deze slaagt erin niet meer dan 0,1 mg per m3 geloste stof uit te stoten. Deze zakkenleger is uitgevoerd met een dubbel gefilterde, krachtige afzuiging en een speciale stofvrije afdichting van de luchtuitlaat. Bovendien bevat de ultra stofvrije zakkenleger een volautomatisch cleaning-in-place concept op basis van lucht en vacuüm. Hierdoor wordt het menselijk handelen tijdens het reinigingsproces nagenoeg overbodig. Voor situaties waarin de hoogste mate van hygiëne en het voorkomen van contaminatie is vereist, is er een optie waarbij de zakken eerst automatisch worden gereinigd door schoonblazen en stof afzuigen via een geïntegreerde ontstoffingsunit.

De nieuwe Dima 1200 heeft een capaciteit van 200 tot 1500 zakken per uur en wordt toegepast binnen bedrijven in de feed, food, chemie en farmacie.

Geschreven door

Logo van:Dima 1200 zakkenleger met automatische palletontlader

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer