Dertig jaar Solimar beluchtingssystemen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dertig jaar Solimar beluchtingssystemen

Met Solimar levert Gardner Denver beluchtingssystemen en ge-engineerde componenten voor het pneumatisch transport van droge bulkstoffen. Gardner Denver Nederland B.V. is de officiële distributeur van Solimar. De producten zijn succesvol operationeel in talloze silo’s, pneumatische systemen, silowagens, intermodale containers en wagons. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Gardner Denver Nederland B.V. en de expertise op de Solimar productielocatie, leveren wij al jaren service op topniveau.

Fluidizers:
Solimar Pneumatics biedt uiteenlopende serie fluidizers voor het lossen van droge stoffen uit bulktankauto’s, opslagsilo’s, stofvangers, hoppers en IBC’s.

Toepassingen:
Het schijf-fluïdiseer-systeem van Solimar zorgt er door minimale beluchting en trilling voor dat droge bulkmaterialen efficiënt gelost kunnen worden. De schijven worden toegepast in de voedings- en diervoederindustrie, farmaceutische industrie, chemie, mijnbouw, petrochemie en in de bouw.

De voordelen in een oogopslag:
*Door de optimale combinatie van minimale beluchting en trilling wordt uw product sneller gelost
*Voorkomt brugvorming, kernstroming, restproduct, ratholing en verdichting.
*Door de uitstekende afdichting aan de buitenrand van de Solimar schijf stroomt er geen product in de luchtleidingen terug, zelfs niet tijdens het laden van de silo
*FDA goedgekeurde uitvoering. De maximale bedrijfstemperatuur is 230 °C
*Modellen uit koolstofstaal, roestvrij staal of aluminium in verschillende maten voor hoog volume, lage druk of laag volume, hoge druk.
*Metal detectable schijven

Engineering:
De engineeringsafdeling van Gardner Denver B.V. voorziet u vrijblijvend in het beste installatie advies voor een complete Solimar installatie. Installatie door één van de gecertificeerde monteurs is daarbij ook geen probleem.

Geschreven door

Gardner Denver Nederland BV

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V., onderdeel van Ingersoll Rand., vanuit Woerden en Heemskerk. Met de merken Elmo Rietschle, Robuschi, Wittig, Nash en Thomas is Gardner Denver toonaangevend op... Lees meer