Derde keer innovator status voor Inadco vochtmeting

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Derde keer innovator status voor Inadco vochtmeting

INADCO Moisture Measurement dingt tijdens de Industrial Processing 2014 voor de 3e keer mee naar de Proces Innovatie Prijs.

De eerste inzending – Moisturemeter I – aan de Proces Innovatie Prijs in 2010 was een volautomatisch inline en online vochtmeter geschikt voor bulkgoederen van 0,1 tot 6 cm. Hierbij worden subsamples uit een verticale productstroom genomen en verzameld in een cilinder van 20L waarna de verzamelde subsamples gezamenlijk in de cilinder worden gewogen voor bulkdichtheidbepaling en middels een innovatieve nieuwe methode van vochtmeten ook het vochtgehalte wordt bepaald. Na de metingen word het product teruggebracht in de productstroom en start de sampling.

De 2e inzending – Mobiel Vochtmeter – aan de Proces Innovatie Prijs in 2012 is een vochtmeter geschikt om snel offline de bulkdichtheid en vochtgehalte te bepalen. Ook hierbij een meetcilinder maar deze dient nu door een operator zelf te worden gevuld. De meetresultaten worden direct getoond op een bedienpaneel.

Onze huidige inzending – Moisturemeter II – is het resultaat van 15 jaar ervaring in het meten van bulkgoederen. Een speciaal ontwikkelde apparaat bestaande uit 5 meetinstrumenten dat niet alleen het vochtgehalte bepaalt maar ook onder andere de massa-stroom, volume-stroom, en water-stroom. Het belangrijkste kenmerk van deze innovatie is dat er nu volcontinu aan de materiaalstroom op de transportband wordt gemeten en dat deze ook geschikt is voor fracties groter dan 6 cm.

Met deze inzending heeft INADCO Moisture Measurement voor een 3e keer op rij van een deskundige jury de PIP Innovator status verworven.

De Moisturemeter II is live te zien tijdens de Industrial Processing 2014 op stand 3.B020.

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer