De Waregemse bedrijvengroep Lybover neemt Motogroup over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De Waregemse bedrijvengroep Lybover neemt Motogroup over

Bedrijvengroep Lybover neemt machinebouwer Motogroup uit Brugge over. De overname biedt schaalvoordelen voor alle bedrijven binnen de groep en maakt verdere uitbreiding en innovatie mogelijk. De bedrijven zijn complementair, wat deze integratie een positieve zaak maakt voor personeel, klanten en leveranciers.

Op 31 maart 2014 neemt de familie Boels, met haar bedrijvengroep Lybover, alle aandelen over van de firma Motogroup. De integratie van de activiteiten van Motogroup in de groep Lybover moet zorgen voor een verdere groei van de bedrijvengroep.

Motogroup heeft 60 jaar ervaring in het bouwen van installaties voor het verhandelen en stockeren van bulkmaterialen in diverse industrietakken. De huidige site in Brugge wordt behouden en gerenoveerd. Het personeelsbestand wordt versterkt en uitgebouwd. Door de integratie in de groep Lybover zal de slagkracht van Motogroup versterken.

Lybover is een Waregemse bedrijvengroep die door de overname bestaat uit 5 KMO’s: Keller Lufttechnik Benelux, Keller France, Hafibo, BULK .ID en Motogroup. Keller Lufttechnik biedt oplossingen op maat aan voor ontstoffingsinstallaties, industriële mengers, rook- en warmte afvoer en compartimentering in de meest diverse industrie- en bouwsectoren. Hafibo is een gespecialiseerd metaalverwerkend bedrijf dat actief is op vlak van plaatbewerking, constructiewerken en industriële buisleidingen in staal en inox. BULK .ID is specialist in hoogwaardige oplossingen voor het scheiden en transporteren van bulkgoederen.

De 5 verschillende bedrijven vullen elkaar perfect aan. Elk moeten ze hun individueel groeitraject verder zetten en samen kunnen ze totaaloplossingen op maat van de klant aanbieden.
Motogroup kan de nodige mechanische transporten ontwerpen, produceren, plaatsen en onderhouden om toe- en afvoer van bulkgoederen van en naar de kernmachines, die de groep op heden al verkoopt, te realiseren. Motogroup is de laatste ontbrekende schakel in onze bedrijvengroep.
Door de overname zal de bedrijvengroep meer dan 150 mensen tewerkstellen en meer dan 1000 klanten bedienen. Het gezamenlijk verkoopscijfer bedraagt 40 miljoen €.

Deze overname kadert in een globaal investeringsplan dat de groeiambities van deze bedrijvengroep aantoont. In 2013 heeft de groep Lybover een nieuw hoofdkantoor van 1000m² gebouwd, zijn er extra productieruimtes in gebruik genomen en is het personeelsbestand gevoelig gestegen.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer