De nieuwe Cognex IS-7000 van Isotron Systems

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De nieuwe Cognex IS-7000 van Isotron Systems

Isotron Systems presenteert de nieuwste Visionontwikkelingen met de In-Sight 7000 serie van Cognex.

De nieuwe In-Sight 7000-serie slaat een brug tussen prestatie en gebruikseenvoud. Door de zeer compacte afmetingen, de robuuste bouw en de uitgebreide specificaties voor veeleisende vraagstukken, is de gehele serie geschikt voor uiteenlopende toepassingen in verschillende industrieën. Een opmerkelijk snelle in-bedrijfname wordt gegarandeerd door de beschikbare configuratietools.

Snel en IP-67
De In-Sight 7000 biedt de mogelijkheid om betrouwbare inspecties uit te voeren in iedere grote of smalle beschikbare ruimte en bij iedere hedendaagse snelheid van de productielijn. De compacte industriële IP67-behuizing maakt de camera bovendien geschikt voor robuuste applicaties in industriële omgevingen.

Multifunctionele communicatie
De camera`s zijn uitgerust met ethernet, RS-232 en meerdere discrete I/O`s. Het systeem kan rechtstreeks communiceren met een PLC of een robotcontroller en kan meerdere intelligente camera`s op afstand aansturen vanaf een PC of HMI met netwerkaansluiting. Ook heeft de In-Sight 7000 de mogelijkheid om verlichting rechtstreeks te voeden en te regelen, zodat er geen externe voedingsbronnen nodig zijn.

Unieke autofocuslens, snelheid en vriendelijke software
Uniek is de autofocuslens waardoor omsteltijden tot het verleden behoren. Met een opnamesnelheid van maximaal 100 beeldopnames per seconde zijn de inspectieresultaten ook op de snelste productielijnen betrouwbaar beschikbaar. Alle inspectie-, defectdetectie-, geleidings-, uitlijnings- en meettoepassingen, worden geconfigureerd door middel van de bekende gebruikersvriendelijke EasyBuilder interface software.

Met de introductie van deze nieuwe In-Sight 7000 camera wordt aan de wens van klanten om risico`s te beperken, productiviteit te verhogen, stilstandtijden terug te dringen en imagoschade te voorkomen tegemoet gekomen, hetgeen uiteindelijk resulteert in een tevreden klant.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer