De AQ-serie van Atlas Copco

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De AQ-serie van Atlas Copco

Als het om schone olievrije perslucht gaat, kunt u niet besparen op kwaliteit. Gecertificeerd met het ISO 88573-1 Class 0, voldoet de AQ water-geinjecteerde schroefcompressor – zowel in water- als in luchtgekoelde versie – aan uw specifieke behoeften voor zuivere perslucht.

Of u nu actief bent in de farmaceutische productie, voedselverwerking, elektronica of een soortgelijke veeleisende industrie; de luchtkwaliteit is overal van groot belang voor uw eindproduct en het productieproces. De olievrije AQ compressoren zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort toepassingen en leveren lucht van het hoogste zuiverheidsniveau. Zij elimineren alle mogelijke risico’s van olieverontreiniging en de eventueel daaruit voortvloeiende kosten. U bent zeker van 100% olievrije lucht en u profiteert tegelijk van lagere operationele en onderhoudskosten.

Energie-efficiëntie
Het is bekend dat zo’n 70% van de LCC van een compressor energiekosten zijn, dus het belang van energie-efficiëntie is meer dan duidelijk. Een AQ compressor kan hier uitkomst bieden en uw energierekening reduceren met 40%; de machine optimaliseert de druk, het volume en het gebruik van luchtbehandelingsapparatuur in elk proces van de productie. Dit dankzij de superieure koelcapaciteit met water die ervoor zorgt dat de warmte efficiënt wordt verwijderd bij de bron, zodat meer lucht per kW vermogen kan worden gegenereerd.

De laatste decennia is Atlas Copco – onder andere met de ontwikkeling van de olievrije schroeftechnologie – pionier geworden op gebied van olievrije perslucht. Dit heeft geresulteerd in een volledig gamma compressoren die 100% zuivere lucht leveren.
Daarnaast is Atlas Copco de eerste fabrikant die het ISO 8573-1 Class 0 (2010) certificaat heeft gekregen voor haar olievrije schroefcompressoren; deze compressoren zijn de nieuwe standaard geworden als het gaat om de zuiverheid van perslucht.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer