Continue niveaubewaking van grenswaarden met de KQ10

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Continue niveaubewaking van grenswaarden met de KQ10

De onlangs geïntroduceerde capacitieve sensor KQ10 is nu al één van de topproducten van ifm electronic in 2020. Met de KQ10, speciaal ontworpen voor niet-metalen tanks, kan van buitenaf tot drie grenswaarden tegelijkertijd worden bewaakt. Het voordeel: een vermindering van het aantal benodigde sensoren en een zeer eenvoudige installatie.

De KQ10 detecteert granulaten en vloeistoffen binnen een meethoogte van 250 mm. De meetwaarden worden direct op de sensor in percentages gevisualiseerd dankzij heldere LED’s en verzonden via IO-Link. Is een detectiebereik van 250 mm niet genoeg? Dan kan dit makkelijk worden vergroot door meerdere KQ10-sensoren met elkaar te verbinden.

In tegenstelling tot de gebruikelijke oplossing met één niveausensor onderin (min. niveau) en één bovenin (overloop) de tank, beschikt een enkele KQ10 over drie schakelpunten voor het signaleren van min. niveau, middenstand en overloop. Geringe aanhechtingen aan de binnenwand van een reservoir verstoren de niveaumeting niet, maar worden bij overschrijding van de drempelwaarden via een schakeluitgang of IO-Link gesignaleerd. Deze continue vervuilingsbewaking voorkomt zo ongeplande productiestilstand.

Geschreven door

ifm electronic b.v.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert ifm electronic besturingscomponenten en systemen – van standaardsensoren tot complete besturingen in de industriële automatisering. Dankzij intensieve samenwerking met klanten heeft ifm... Lees meer