Circulaire separator voor het scheiden van zoetstoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Circulaire separator voor het scheiden van zoetstoffen

Zoetstoffen vormen een integraal onderdeel van de wereldwijde productie van voedingsmiddelen en dranken. Zoetstoffen kunnen worden vervaardigd uit meerdere natuurlijke producten, meestal fruit, honing of maïs, en worden toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen. Dergelijke levensmiddelenadditieven worden gereguleerd door voedselveiligheidsvoorschriften zodat de kwaliteit van bewerkte voedingsmiddelen wordt gewaarborgd. De kwaliteit en consistentie van levensmiddelenadditieven is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke batch kan worden vertrouwd en voldoet aan strenge regels voor gewichten en maatregelen. Hoe hoger de kwaliteit en consistentie van een zoetstof, hoe groter de waarde.

In deze demonstratievideo wordt een glucosestrooppoeder met een hoog gehalte aan fructose gescreend met behulp van de Finex Separator™. Deze industriële vibrerende zeef biedt de perfecte oplossing voor het scheiden van zoetstofpoeders. Twee producten worden in één continue bewerking gescheiden en vervolgens verpakt voor gebruik in verschillende voedsel- en dranktoepassingen, afhankelijk van de gewenste snede. Dit type sorteerscheiding voor voedselingrediënten kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van overmaatse contaminatie, ontwatering van nat materiaal en het ontdoen van stof.

De Finex Separator™ biedt tot maximaal vijf nauwkeurige productfracties en een aanzienlijk hogere doorvoersnelheid dan conventionele ronde separators. Deze trilzeef is gebruiksvriendelijk, met gepatenteerde rubberen ophanging die zorgt voor een lager geluidsniveau en hygiënisch plaatwerk dat voldoet aan de sanitaire behoeften van de voedsel- en drankenindustrie. De apparaten kunnen volledig worden afgesloten om de machineoperators te beschermen tegen mogelijk schadelijk stoffen en dampen, en het product tegen contaminatie vanuit de omgeving.

Russell Finex werd opgericht in 1934 en heeft een breed assortiment ronde separatoren, vibrerende zevenen zelfreinigende vloeistoffilters ontwikkeld voor allerlei processen in de voedings- en drankenindustrie. Met in het klantenbestand Nestlé, Mondelēz, Unilever en Mars is het bedrijf bekend met de vereisten van EU-richtlijnen voor wetgeving op levensmiddelen, evenals de vereisten van de Amerikaanse FDA en USDA. Neem vandaag nog contact op met Russell Finex om uw wensen met betrekking tot het verwerken van voedsel en drank te bespreken.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Circulaire separator voor het scheiden van zoetstoffen

Russell Finex N.V.

Russell Finex nv; wereldleider op gebied van zeefmachine en filters. Prijs, kwaliteit, productiviteit: drie sleutelwoorden die een firma zeker in het oog moet houden om de concurrentie voor te blijven.... Lees meer