Centrifugaaltechniek bespaart!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Auxill Nederland BV, leverancier van filtratie- en separatietechniek, neemt deel aan de beurs “Industrial Processing”. De beurs is onderdeel van “De Industriële Week 2004” die van 5 t/m 8 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden.

Tijdens deze beursdagen zet Auxill Nederland BV centrifugaaltechniek in het spotlicht. Toepassing van centrifugaaltechniek maakt aanzienlijke besparingen mogelijk op bijvoorbeeld doorlooptijden, zuiveringslasten en “cost of ownership”.
Kortom: centrifugaaltechniek bespaart!

De CINC centrifuge kan in veel gevallen batch-processen –ondermeer extracties– omzetten in continu-processen en daarmee de doorlooptijd verminderen. Deze centrifuge kan ook gebruikt worden voor het terugwinnen van oplosmiddelen, het ontwateren van brandstoffen en dergelijke. Het is een veelzijdig apparaat met uitgebreide toepassingsmogelijkheden.
Auxill Centrifugaal zwaartekracht separatoren worden gebruikt om vaste stoffen uit processtromen te verwijderen of afvalwaterstromen te “polishen” en zo de zuiveringslasten te beperken. Deze separatoren hebben geen bewegende delen, waardoor de onderhoudskosten laag zijn.
Naast genoemde centrifugaaltechnieken heeft Auxill Nederland BV nog andere technieken in huis, waaronder de hydrocyclonen van Krebs. Al met al een compleet pakket besparende maatregelen, die een plaats in het spotlicht waard is.

Geschreven door

Auxill Nederland

Lees meer